Parempaa markkinointia kiitos

03.07.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Parempaa markkinointia kiitos

15 vuotta aiheen ympärille tekee siitä hieman nihkeän aiheen innostua mutta toisaalta alan matala osaamistaso suomessa jaksaa ihmetyttää ja turhauttaa. Pääsee varmasti pian sanomaan että ”tostahan me puhuttiin jo viime vuosisadalla 😉

Paras markkinoinnin määritelmä taitaa olla mainosmies Petteri Kilpisen suusta; ”markkinoinnin tehtävä on avata markkinoita.”  Kunpa näin strategiseen rooliin joskus päästäisiinkin 😉

Muutama ajatus aiheesta;

1. Hyvän markkinoinnin tehtävä on todella avata markkinoita; ylläpitää markkinaosuutta ja houkutella uusia asiakkaita.

2. Markkinoinnin Ultimatum on saada yritys myymään myynnistä huolimatta, tehdä yrityksestä, sen tuotteista & palveluista niin haluttavia ettei fyysistä myyntiä välttämättä tarvita. Esim BWM;n rauta, muotoilu ja suorituskyky maustettuna hienolla yritysimagolla kyllä myy myyjistä huolimatta, on ihan sama kuka avaimet luovuttaa. Pitäisikö automyyjiä palkita palautetuista Volvoista bemariliikkeessä?

3. Vain luuserit maksaa markkinoinnista. Digiaika saa johtavat brändit siirtämään sisällöt, dialogin ja asiakaspalvelun omiin digitaalisiin kanaviin. Vain heikot yritysideat joutuvat kalliilla toittamaan mediassa. Katsokaa miten muotitalot, teknologiayhtiöt, halvat lentoyhtiöt jne. synnyttävät uutisia omasta tarjomastaan. Ansaittu media on markkinoinin keskeisimpiä haasteita.

4. Markkinointi & maine ovat osa yrityksen ”hyvin kirkastettua & sparrattua” strategiaa. Yritykset mittaavat liikevaihtoa, tulosta & asiakastyytyväisyyttä, mutta jostain syystä ulkoistavat ”markkinoiden avaamisen” mainostoimistolle joka nimensämukaisesti tarjoaa ideaterapiaa; ulkoisia ideoita yrityksen menestyksen parantamiseksi. Ja vaikka edessäsi istuvan neropatin kortissa lukisi mitä tahansa, tarjoaa hän todennäköisesti ratkaisuksi omia ideoitaan toteutettavaksi kalliissa mediassa. Kysy onko kumppanisi valmis tulosvastuuseen? (tosin hän voi suostua ja ottaa paikkasi yrityksessä ;).

5. Uskalla vaatia enemmän. Jos tuntuu ettei yrityksesi markkinointi ole huippua vaan tyydyttävää. Ilmoita se. Alan parhaat osaajat pitävät siitä että heitä haastetaan. Mikäli henkilöstösi tai kumppanisi vaikuttavat huolestuneilta vaihda heidät. Liian usein markkinoinnin stereotypiä itseriittoisista rukolapepuista pitävät paikkansa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.