Yrityskulttuuri on kuningaslaji

06.11.2023 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Yrityskulttuuri on kuningaslaji

Kulttuurin osaaminen yrityksissä on kuningaslaji. Usein pitkään yrityksiä yrittäneille ja omistaville kulttuuri on helppoa ja yksinkertaista kuin hengittäminen. Ilman tavoin se on lähes näkymätöntä paitsi silloin kun jokin sumu sattumalta peittää melkein kaiken näkyvän.

Kulttuuri on kuningaslaji, koska se määrittelee yrityksen kyvyn pysyä hengissä, uusiutua ja luoda uutta. Kun yrityskulttuuri on kunnossa, onnistuvat rekrytoinnit, kasvu ja yrityskaupat. Fiksuimmat haistavat yrityksissä vallitsevan ilman ja osaavat hakeutua parhaiden pahnoille.

Miten kuvata yrityskulttuuria sen kuninkaallisille?

Yrityskulttuuri muodostuu ainakin arvopohjasta, merkityksistä, käyttäytymisestä, ongelmien ratkomisesta, asenteesta, tekemisestä, vaatimisesta, tavoitteellisuudesta, nuukuudesta ja jatkuvasta parantamisesta. Hyvän yrityskulttuurin pohja opitaan yrittämällä tai perheyhtiössä työskentelemällä. Harvat pääsevat töihin todellisiin huippuihin ja oppivat hyvän yrityskulttuurin arjen hulinoissa.

Olen nähnyt ja tehnyt monenlaista yrityskulttuuria. Digitalistissa moni halusi mukaan, mutta ei halunnutkaan avointa, kunnianhimoista ja ammattimaista yrityskulttuuria (Vielä tänäkin päivänä Digitalist Groupin ruotsalaiset yhtiöt kulkevat omissa tunnuksissaan, syy miksi digitalisti lähti Digitalistista). Jo aiemmin koin ja loin hyvää ja huonoa kulttuuria kymmenissä eri yrityksissä.

Hyvään kulttuuriin ja sen mestarointiin kannattaa pyrkiä. Loistava yrityskulttuuri on henkivakuutus, ylimääräinen kenttäpelaaja, kolmas käsi ja suojelusenkeli arjen turnajaisissa. Parhaille hyvä yrityskulttuuri on niin ominaista, etteivät he osaa sitä hengittämästään ilmasta erotella. Loput yrityksistä on ripoteltu matkan varrelle ja polku on pitkä.

Olen kiitollisessa asemassa saadessani olla mukana monenlaisissa yrityskulttureissa. Jos nyt johonkin sijoittaisin, ostaisin jonkun osakkeita tai jotain aloittaisin niin selvittäisin ensimmäisenä millaisen kulttuurin omistajat ovat yhtiöönsä loihtineet. Viime kädessä se on omistajan vastuulla ja käsissä, miten asiat yrityksessä ovat hyvässä ja pahassa.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.