Aika

04.08.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Aika

Pohdin usein oikeaa aikataulua odotuksille. Mitä pitäisi tapahtua heti, huomenna, tänä vuonna tai tässä elämässä. Mietin, miten erilaisia näkemyksiä meillä ihmisillä on aikatauluista. Yrittäjä aloittaa uudestaan jokaisena aamuna, pitkäjänteisin pohtii sukupolven ja oman uransa kokemusta.

Vierailin taannoin Italiassa. Siellä aloin pohtimaan uudella tavalla pitkäjänteisyyden olemusta ja merkitystä. Moni pitää sitä viisauden alkuna sijoittamisessa, johtamisessa ja omistamisessa. Milanossa näkyy kaikkialla rinnakkain perinteinen kulttuuri ja uuden talouden opit. Myymälät ränsistyvät, mainostauluissa näkyvät vuosikymmeniä vanhat samat mainostajat ja kaduilla parveilevat ruokalähetit sekä potkulautailijat. Digitaaliset palvelut ovat kaikkialla, mutta kaikki fyysinen asiointi elää ja voi tuskallisen hyvin. Piipahdus pankissa vie aamiaisesta ketterästi kohti lounasta.

Samaan aikaan katukuvassa näkyy pitkäjänteisen brändin rakentamisen ja konseptien voima sekä auttamaton tarve uusiutua ja uudistua. Maa on kovaa vauhtia matkalla kehitysmaaksi, vaikka näennäisesti kaikki arjessa on hyvin. Kiirettä on vaikea tunnistaa missään. Tulee mieleen moni suomalainen maakuntakaupunki. Hyvinvointi velloo, eikä tarvetta uusiutua tunnista ollenkaan.

Mitä enemmän elämään tulee kilometrejä, sitä enemmän ajattelemme vaihteluiden olevan osa isompaa kuvaa. Sitä vähemmän tunnistamme aitoja muutoksia ja tarvetta uusiutua pikkuhiljaa ja joka päivä arjessa. Monsterit kuten Starbucks, Uniqlo ja Amazon valtaavat katukuvaa vauhdilla Milanossakin.

Mistä löytyy ymmärrys elää ajassa ja pohtia sitä sopivasti arjessa ja yli vuosien? Miten navigoida yritystä siten, että ymmärtää missä mennään ajassa ja kuinka lähellä tai kaukana ollaan ikuista elämää. Miten uusiutua ja silti pitää kiinni siitä mikä on arvokasta. Vaikeita ja lähes semanttisia kysymyksiä, joihin tuskin löytyy yhtenäistä vastausta. Silti haluaisin, että eri yhteisöissä asioista puhuttaisiin rohkeasti yhdessä. Vaikeista asioista vaikeneminen tuskin tuottaa hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä. Komentosillalla on rohkeasti otettava kiinni ajasta ja pohtia ympäristön luomia uhkia ja mahdollisuuksia.

Vain oikeasti ajassa navigoimalla synnytetään pitkällä välillä merkittäviä lopputuloksia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.