Vitutus

30.01.2019 | Kasvu | Ville Tolvanen

Vitutus

Muutos ei mahdu mukavuuteen.

Emme muuta mitään, jos ja kun on mukavaa. Niin meidät on rakennettu. Haalimaan ja nauttimaan mahdollisimman mukavasta elämästä. Kehitys ja muutokset tapahtuvat lähes aina epämukavuusalueella. Vitutus on iso muutosta ja kehitystä ajava voima.

Vitutus ja turhautuminen ovat lähes kaikkien saavutusteni takana. Tyytymättömyys nykyiseen harmittaa, kun on selvästi parempia ajatuksia näköpiirissä. Tyytymättömyys ajaa parantamaan sekä asioita että olosuhteita. Tyytymättömyys on ikuinen luovuuden lähde ja loputon kaivo entistäkin paremmille ideoille.

Uudet asiat syntyvät kriisien, pakon, tyytymättömyyden ja vitutuksen keskellä. Mikään ei oikeasti muutu, jos kukaan ei suutu. Muutos ei tule mukavuusalueelle vaan tarpeiden keskellä. Kriisit auttavat meitä tunnistamaan maailman turhaa ja sen muutostarpeita. Meille luoville muutokset ovat loputtomia luovuuden lähteitä. Siksi annamme vitutuksenkin tulla. Jokaisen hyvän turhauman takana saattaa olla idea uudesta ja prameammasta.

Tunteet ovat uuden rakentamisen polttoainetta. Emme ikinä pysyisi maailman perässä olemme aina ja jatkuvasti tyytyväisiä. Silti siihenkin on oikeus ja luonnon antama lupa. Jokaisen on syytä nauttia kevätauringosta, hyvästä laitumesta ja parhaasta seurasta. Hyväänkin päivään kuuluvat turhautumisen tunteet.

Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu

Kukaan ei muutu, jos muutokselle ei ole pakkoa tai tarvetta. Siksi tarvitsemme yltyvää tyytymättömyyttä, konflikteja ja erimielisyyttä. Jokaisen perheessä ja työssä tulisi tasaisesti pitää erimielisiä A2-iltoja. Olla ilolla eri seurassa ja etsiä yhdessä uutta vaihtoehtoa.

Aina kun alkaa vituttaa, tiedän että jotain hyvää on tulossa. Se voi olla ajatus, tunne, blogi, idea ja toiminta. Oma turhautumiseni kanavoituu toimintaan. Kun riittävästi harmittaa nostan luurin tai näppäimet ja ryhdyn toimintaan.

Pesen prosessilla itseni asiasta eri seuraan.

On turhaa etsiä tietä ulos tai sammuttaa hyvä vitutus. Parempi idea on pohtia mihin se viittaa ja mitä on tehtävissä asian edistämiseksi. Turha odottaa ympäristön aikaa, jos itsellä on paloa tehdä asiasta parasta. Vitutus on vakio ja parhaimmillaan paremman elämän polttoainetta. Vaali siis hyvää vitutusta ja äläkä turhana pidä kynttilää vakan alla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.