Toivo

06.05.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Toivo

”Asioista ennakkoon murehtiminen ei ole koskaan vaikuttanut tapahtumien lopputulokseen.”

Jos pitäisi valita yksi monista mahdollisista olisi edellinen todennäköisesti ainoa lause, jonka haluaisin todella sisäistää. Käyttää märehtimisen sijaan kaiken energian tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Elää hetkessä ja päivässä ilman huolta tuon taivaallisesta. Tarttua hetkeen ja päivään kuin se olisi aina viimeinen. Carpe Diem.

Hetkessä eläminen ei tarkoita pelkästään vastuuttomuutta. Huomasitko, saatoit ajatella heittäytymisen tarkoittavan huoletonta elämää ilman vastuuta huomisesta. Asiahan on juuri toisinpäin. On pyrittävä luomaan niin kestävät olosuhteet, että itse hetkessä ai tarvitse tulevasta huolehtia.

Voisitko muuttaa unelmiasi? Olisiko onnistuminen ja menestyminen tyytymistä vähäisempään ja siihen mitä vallitsevalla polullasi on sinulle suoraan tarjota. Houkutteleva ajatus. Pysähtyä toteamaan, että tässähän on nyt kaikki mitä tarvitsen.

Vaikeinta meille murehtijoille on hyväksyä, että elämä paranee koko ajan. Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna ihmiset ovat terveempiä, onnellisempia, vauraampia ja itsenäisempiä aina enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Pelkojemme takia on vaikea ajatella asioiden ja elämän onnistuvan, jos vain haluamme sitä tarpeeksi.

Toivo on avain paremman tulevaisuuden tekemiseen.

Toiveet ovat vision pikkuserkkuja. Pystytkö sinä toivomaan parempaa tulevaisuutta? Rakenna toiveestasi visio, jolla on sanallinen hahmo. ”Tulevaisuudessa minä olen entistäkin onnellisempi.” Miltä kuulostaisi hyvä visio elämällesi? Anna visiolle mahdollisuus pukemalla se suunnitelmaksi.

Mieti mitä ja miten matka sateenkaaren päähän on tehtävissä. Jos ihminen kulkee kuussa ja kohta varmaan marssisakin, miksi juuri sinun toiveet eivät voisi toteutua?

Uskalla toivoa. Uskalla murehtimisen sijaan toivoa parempaa ja teet itsellesi palveluksen. Luot mahdollisuuden motivoitua mahdottoman yrittämiseen. Näin kivun, kasvun, tuskan ja kyyneleiden värittämästä arjesta saattaa kasvaa elämäsi onnellisin asia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.