Millaisessa kierteessä sinä aloitat vuotesi?

Etsimme tasapainoa, mutta olemme silti aina matkalla jonnekin omassa avaruudessamme. Ihminen on arjen avaruudessa heikosti ohjautuva asteroidi.

Suomi muuttuu osana maailmaa, mutta vahvasti myös oman akselinsa ympärillä. Yhteiskunta, hyvinvointi ja ihmisten mielet joko tahtovat ja luottavat tai pelkäävät tulevaisuutta. Aika monet päätökset syntyvät riippuen siitä, miltä edessä siintävä tulevaisuus vaikuttaa tuovan tullessaan. Silti muutosta ja muutoksia ei pitäisi koskaan jarruttaa vaan rakentaa niistä positiivinen kierre.

Muutos on menestyksen, kehittymisen ja elämän elinehto.

 

Istuva työ tappaa ihmisen. Unohtuneen yrityksen ahmivat kilpailijat. Seisovan rahan nakertaa inflaatio.

Tarvitsemme muutosta, joka rakentaa arjestamme parempaa.

Ajattelemme, että asiat ovat nyt hyvin. Majoitamme tarpeemme vastaamaan nykyisen arjen tarpeita. Valtaosa haluaa tyytyä siihen mitä nyt antaa ja saa. Meidän on vaikea nähdä positiivisen kierteen valtava voima. Meidän on vaikea kuvitella, että kaikki voisi olla vieläkin paremmin.

Olen todistanut asiaa yritysten ja yksilöiden kohdalla kymmeniä kertoja. Nähnyt miten yhteisö lähtee kehittymään aikaa nopeammalla tahdilla omaa kohtaloaan komentaen. Karkeasti luokiteltuna Suomesta löytyy kahdenlaisia yrityksiä.

Menestyvät yritykset pyrkivät usein sementoimaan aikaa ja markkinatilannetta.

Ei korjata mitään mikä ei ole rikki

Nautitaan kyydistä ja toivotaan sen kestävän ikuisesti. Tietysti he sanovat toisin ja väittävät kehittävänsä toimintaansa. Historia tahtoo todistaa toisin. Harva saa kehitystä aikaiseksi hyvinvoinnin keskellä. Useammin tahtoo terä tylsyä ja ylimääräinen rasva vallata arjen tekemisen. Ennemmin tai myöhemmin tulee stoppi vanhalle tekemiselle. Juhlat vaihtuvat turhan usein ikävään krapulaan. Asiat menevät ympäristöä huonommin.

Sitten on menestyjiä, jotka haluavat arjesta ja elämästä vieläkin enemmän. Oman elämänsä 8-paitoja. Ihmisiä, jotka ymmärtävät heidän itse asettavan menestyksensä rajat. Ajattelijoita jotka pitävät vastuun tulevasta ja tekemisestä omissa käsissään.

Menestyjien johtamat yritykset kehittävät tuloksista riippumatta.

Viilaavat yrityksen tarinaa, strategiaa, organisaatiota ja arkea tuloksista piittaamatta. He muuttuvat paremman huomisen puolesta. He ymmärtävät tarinan, tekemisen, tulosten mittaamisen ja ikuisen iteraation voiman. He haluavat ja luovat positiivisia kierteitä elämäänsä. He haluavat elää ja tehdä paremman huomisen puolesta.

Olen itsekin saanut maistaa positiivisen kierteen voimaa. Nähnyt miten tulokset, tekeminen ja tyytyväisyys paranevat samanaikaisesti sekä omassa että muiden mielissä.

Kannattaa siis pohtia mihin suuntaan olet alkavana vuonna matkalla, kenen joukoissa seisot ja ketä bussissasi matkustaa.

Tulevat vuodet ovat aina uusia alkuja uusille kierteille. Pidä huolta, että alkava vuotesi lähtee aikaa ja vallitsevaa ympäristöä paremmalle matkalle.