Tiedäthän sen varoittelijan. Ihmisen lähelläsi, joka jarruttelee ajatuksiasi. Pyrkii hyvään, mutta saa mielesi hajoamaan. Niitähän maailmassa riittää, ihmisiä, jotka uskovat epäonnistumiseen onnistumista enemmän.

Minulla on sinulle ajatus. Tappio on yksi maailman tavallisimmista ilmiöistä. Ei sitä tarvitse pelätä. Tilastojen mukaan tulet epäonnistumaan. Suurin osa yrityksistä pärjätä yrittäjänä, urheilussa, taiteessa tai kulttuurissa epäonnistuu. Epäonnistumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, mutta kokemuksena sitä voi kunnioittaa sekä arvostaa. Epäonnistumista ei voi tietää. Siksi kannattaa yrittää eikä pysähtyä jo kalkkiviivoilla.

Olet vahvoilla. Suurin osa kavereistasi ei tule yrittämään menestymistä. Mieti kuinka moni lapsuuden ystävistäsi kilpailee kanssasi samasta työpaikasta tai kuinka moni opiskelukaverisi on päässyt samaan asemaan kanssasi. Huomaat maailmassa olevan enemmän kuin paljon mahdollisuuksia hyvälle yritykselle. Onnistumiselle on aina tilaa. Tilan tekee se massa, joka jättää yrittämättä. Voit olla täysin huoletta. Olet todennäköisesti niiden harvojen joukossa, jotka yrittävät jotakin uutta.

Maailma rakastaa yrittämistä ja onnistumista. Todellisuudessa se hyväksyy myös epäonnistumisenkin. Aina ei voiteta lätkässä, eikä aina onnistuta uusimaan edellisen vuoden tavoitteita. Silti evoluutio rakentuu kilvoittelulle. Paremman tavoittelulle. Onnistumiset vievät asioita eteenpäin niin sodassa kuin rauhassakin. Onnistumiset kuittaavat saataviksi ne pahimmatkin epäonnistumiset.

Älä kuuntele katsomovalmentajia. Tai kuuntele, mutta ajattele heitä kannustajinasi. He eivät usko sinun onnistuvan tavoitteessasi. Silti he pohtivat salaa olisiko ideasi ja onnistumisesi mahdollista. Ajattele että kyllä he tulevat katsomaan kilpailuasi.

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Kirjoita lista kauheuksista mihin epäonnistumisesi voisi johtaa. Ole realisti. Mitä sitten jos epäonnistut? Huomaat että tilaa onnistumiselle on paljon enemmän kuin epäonnistumiselle. Mikä estää yrittämästä? Katsomalla peiliin huomaat ettei yhtään mikään. Tartu päivään ja ota taas askel kohti unelmaasi. Tyytymällä tavalliseen saat samaa kuin eilenkin. Menetät taas yhden mahdollisuuden muuttaa maailmaa.