Meillä jokaisella on mieletön määrä tunteita. Tunteet synnyttävät ajatuksia. Osasta ajatuksia syntyy ideoita. Tunnemme enemmän kuin ajattelemme. Tästä sekamelskasta syntyy hetkellinen käsitys maailmastamme.

Miksi pelkäämme tai häpeämme mielipiteitä? Miksi ajattelemme paljon enemmän kuin kerromme? Salatut ajatukset eivät synnytä mitään. Tunteiden ja ajatusten jakaminen synnyttää uutta elämää, kasvua ja kasvutarinoita.

Asetamme itse ajattelullemme ja niiden menestymiselle rajoituksia. Moni meistä rajaa onnistumisen mahdollisuuden mielestään pois jo ennen yrittämistä, koska pelkää niin paljon epävarmuutta. ”Mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän yrität.” Pyrkii muka hallitsemaan tulevaa, joka on joka tapauksessa hallitsematon. ”Ei Jolla kuitenkaan onnistu.” On helpompi tuomita ja liittyä skeptikkojen ryhmään kuin tunnustaa väriä. Kyllä! Rakastan tehtäväämme, iloitsen mahdollisuudesta ja odotan innolla tulevaa. Entä jos Jolla onnistuukin mahdottomassa? Yrittämättä ei mitään synny. Yrittämättä ei uutta Suomea rakenneta. Tarvitaan lisää yritystä. Enemmän yrittäjiä ja paljon uusia yrityksiä.

Moni meistä kaipaa rohkaistumista. Minäkin. Tarvitsen lisää rohkeutta ainakin kerran viikossa. Mutta vuosien panttaamisen jälkeen ajatusteni kahlitseminen kävi minulle mahdottomaksi. Pato murtui mielessäni ja päätin luopua häpeästä. Edustaa avoimesti, rakentavasti, villemäisesti ja henkevästi ajatuksiani. Etsiä ajatuksilleni sopivaa seuraa.

Avoimuudella ja vapaalla ajattelulla on aina vastustajansa. Ihminen ei ei jostain syystä tahdo kestää toisen avoimuutta. On tallottava ja mollattava selän takana. Se tekee surulliseksi, mutta antaa myös samalla valtavasti voimaa hyvän yrittämiselle. Ette tule estämään minua. Ajatuksiani ei kukaan kahlitse. Digiaikana jaan mitä haluan. Vain vastuu siirtyy kuulijoille. Seuraaminen on vapaaehtoista. Helposti voit rajata Tolvasen maailmastasi.

Uskotko Tolvasen tarinaan? Haluatko seurata tekemisiäni kesän jälkeenkin? Tee palvelus. Tilaa blogini etusivulta suoraan sähköpostiisi. Näytä että välität, ”show your colors.” Näen kyllä reaktiot ja tilastot mutta on ikävä huutaa tyhjään metsään. Katsotaan onko meitä avoimeen viestintään uskovia yli 140. (päivän luku). Auta minua matkallani, lupaan olla kykyjeni ja rajoitusteni mukaan apunasi. Hengessä, lihassa ja kaikessa sopivassa puuhassa.

Jokaisen ihmisen oikeus on olla väärässä, oikeassa, asiassa tai asian vieressä. Vaalitaan digiajan oikeutta valita mitä kannatat. Painetaan nappia avoimemman viestinnän puolesta, rakennetaan yhdessä. Luovutaan porukalla häpeästä ja tehdään yhdessä jotain paremman tulevaisuuden puolesta!

Ps. Kiitos Sami! Jopa Coca Cola tunnistaa jakamisen arvon. #sharingiscaring http://www.youtube.com/watch?v=72fRuE8vmo0&feature=youtu.be

ps2. Tänään Lontoossa #Paytrailin kansainvälinen ensi-ilta ja LeWeb teemanaan ”Sharing Economy” http://london.leweb.co/2013/community/speakers