Milloin viimeksi törmäsit kiinnostavaan keskusteluun Facebookissa? Muistatko mainoksen tai promootion jota pidit hyvänä? Miten ystäviesi käyttäytyminen naamakirjassa on kehittynyt viimeisen vuoden aikana? Itse pidän kyseisen palvelun tulevaisuutta vähintäänkin epäselvänä. Tieto ei indeksoidu (=jalanjälkeä ei jää hakukoneisiin). Tieto ei leviä palvelusta toiseen (FB on suljettu), eikä tarinoiden sisällöistäkään tahdo jäädä muistoja jälkipolville.

Samaan aikaan Twitter-käyttäjien Pohjois-Korea Suomi on heräämässä tviittailuun. Ilmiö tuntuisi olevan rajussa kasvussa, vaikka omastakin lähipiiristäni palvelua käyttää vain murto-osa. Ilmiön tekee kiinnostavaksi se, että Twitter näyttäisi olevan ennen kaikkea tietotyöläisten nopeasti omaksuma tapa viestiä verkossa. Poliitikot, toimittajat, julkkikset ja muut sanavalmiit tviittailevat pitkin päivää. Toki Twitteristäkin löytyy paljon arvotonta avaruusromuakin. Mielestäni se on enemmänkin chätti kuin sosiaalinen yhteisö. Tai ehkä sekä että. Erinomaisen kiinostava joka tapauksessa.

Twitteriin ei pääse ”sisään” valitsematta ensin ketä haluaa seurata tai millä #-aihemerkeillä leimattuja aiheita haluaa kommentoida. Kannattaa valita riittävästi seurattavia hyvän uutismassan luomiseksi. Itselläni ”seurattavia” taitaa olla yli tuhat. Useammatkin televisio-ohjelmat, SM-Liiga ja monet muut reaaliaikaiset tapahtumat keräävät tuhansia tviittejä asioiden tapahtuessa.

#Twitterissä kommentoidaan tunnin, päivän tai viikon polttavia asioita ja aiheita. Suosittua ainakin omassa piirissä on median ja erityisesti viikonlopun Hesarin kommentointi. Itse pidän juuri keskustelujen avaamisesta, hyvien juttujen jakamista ”sharing is caring ”ja viihtymistä keskeisenä. Se että kaikki edellä mainittu valuu näyttööni iloisena sillisalaattina ei häiritse ollenkaan. En huoli siitä, keneltä viesti tulee vaan mitä se sisältää tai mistä kansa keskustelee.

Tervetuloa Twitteriin. Suosittelen aluksi keräämään itselleensopivia seurattavia. Twitterissä aktiivisia tietotyöläisiä ovat mm.

1.)  Poliitikot Suomessa, Usa:ssa ja EU:ssa.

2.)  Filmitähdet, bändit ja muusikot

3.)  Toimittajat, aktivistit ja etujärjestöt

4.)  Some-aktivistit, kuraattorit ja viestinnän ammattilaiset

5.)  Koomikot, julkkikset ja tv-työläiset.

Ilmassa on suuren Twitter –kevään tuoksua. #Sarasvuokin koki tammikuussa valaistumisen Twitterin koukuttavuudessa, Koomikoista Enbuske, Backlund ja Alizad ovat verrattomia. Julkkisten perässä mukana tulevat kohta massatkin. #Putouksen, #VoF;in ja Ylen:n ohjelmat tuovat ihmisiä mukaan viestimään verkossa ohjelmien aikana ja heti perään.

Twitterissä on paljon ominaisuuksia joita mm. Facebookista ei löydy, aihekohtainen haku, tuntemattomien ihmisten mielipiteet ja loputon uutisvirta ovat asioita, joita ainakin kaltaiseni median harrastaja arvostaa. Tervetuloa kokeilemaan, turha tuomita ilman omakohtaista kokemusta.

Ps. Paavikin taitaa Obaman ja muiden suurmiesten ohella olla mukana Twitter-ajassa.