Puhun asiakkailleni ja kiinnostuneille yritysmuotoilusta. Tarkoitan sillä kasvu- ja kilpailustrategian kirkastamista, linkittämistä johtamisjärjestelmään, tuotteistamista ja yrityksen kommunikointia valitun strategian mukaisesti. Käyttäydytään siten, kuten halutaan olla, eikä niinkuin on aina oltu.

Solita on kieltämättä loistava yritys, menestystarina. Suomen vaativimmat asiakkaat, kova osaaminen ja vuoden ohjelmistoyrittäjäksikin valittu kasvulupaus. Liikevaihtoakin yli 25 miljoonaa. On ollut ilo pyöriä Tampereella, päästä mukaan uuden Solitan seuraavalla kasvumatkalle.

Uuden Solitan tarina alkoi yrityksen kasvu- ja kilpailustrategian määrittelystä. Rima asetettiin Suomalaisessa yritysmaailmassa poikkeuksellisen korkealle. Markkinaympäristössä havaittu muutos kirkastui ”Kaikki mikä voi, digitalisoituu – visioksi.” Samalla yritys pohti uusia arvojaan, ja kehitti työn arkea 925-projektissa. Solitan tehtäväksi, missioksi, muotoutui tavoite toimia asiakkaiden digitalisoituvan maailman matkaoppaina. Aikamoinen lupaus pysyä kehityksen kärjessä, muuttuvien markkinoiden kyydissä ja yhden askeleen asiakasta edellä. Kykyä määritellä, suunnitella ja toteuttaa vaativia kehityshankkeita asiakkaiden johtamisen, organisaation ja verkkoliiketoiminnan kehittämiseen.

Toukokuussa Solita kertoi henkilöstölleen uudesta suunnasta. Lähtölaukaus käynnisti tiiviin kehitysrupeaman. Strategia lihaksi, uudet palvelutuotteistukset, Solitalaisuuden määrittely ja arvon jalkauttaminen osaksi Solitan arkea. Tässä muutamia niistä lähes tusinasta kehityshankkeesta, jotka Solita konkretisoi varsin lyhyessä ajassa.

Tavoitteiden, liiketoimintojen ja toiminnan kirkastuessa viilattiin myös yrityksen ilmettä. Uusi tapa kommunikoida, uusi ilme, viestit ja pääkonttori Helsinkiin. Syykuussa paketoitiin uusi asenne ja osaaminen www.meetingpoint.fi tapahtumaksi. Tilaisuus oli varsin onnistunut, oli hienoa saada olla mukana.

Arki koittaa ja yhteistyö jatkunee. Tiivin kehitysrupeaman jälkeen on arjen onnistumisten, kehittämisen ja tekemisen aika. Kyky lunastaa vaativat tavoitteet mitataan arjessa eikä juhlassa. Solitalla on poikkeuksellisen hyvä pohja ponnistaa. Yritys on aina kasvanut, muuttunut markkinan mukana ja johtanut omaa tulevaisuuttaan. Suosittelen Solitaa epäroimättä. Kiitos kyydistä ja faksaillaan. Olkoon Rooman voimat kanssanne.

Katso Tuukka Temosen ohjaama Solitan upea video http://www.youtube.com/watch?v=xgniHH4iTzQ