Brändit

Olemmeko matkalla yhteiskuntaan, jossa kuluttajat ja käyttäjät määrittelevät itse, mitkä yritykset saavat luvan viestiä ja markkinoida heille? Suositusten voimaa aliarvioidaan, Suomessa käytetään huonosti ihmisiä, edelläkävijöitä ja auktoriteettejä osana tuotteiden ja palveluiden markkinointia. Pelkkä mainonta on marginaalinen osa modernia markkinointia, markkinoiden avaamista. Haluan mielelläni tukea arvostamanieni yritysten toimintaa käyttämällä heidän palveluitaan ja kertomalla niistä tässä.

Olen Moleskinen tuotteiden suurkuluttaja. Sotken tai kirjoitan jatkuvasti ajatuksia muistikirjoihin. Minulla on myös samaisen valmistajan A5 kalenteri käytössä. Siitä saan sähköisen kalenterin ohella hyvin näkemyksen viikon tulevista taistoista. Käytän myös nopeasti kehittyvää Evernotea, joka juuri näyttikin aloittavan yhteistyön Moleskinen kanssa. Hyvä.

Pidän suomalaisen Lumin ja Tumin laukuista. Raahaan tietokonetta mukanani joka päivä. Siksi vaihtelukin virkistää. Hyvä nahkalaukku ja siihen sopivat varusteet lämmittävät. Laukkuja voisi vielä enemmän viestiä lisävarusteiden kanssa, kokonaisuuksina.

Olen ”connected” Applen tuotteilla. Pidän niistä todella paljon. Ne toimivat vaivattomasti. Ostan ne lähes kaikki. Monesti olisin valmis ostamaan enemmänkin tuotteita kuin he saavat aikaiseksi. Minulla on niin paljon käytössä erilaisia sisältöjä, joita käytän jatkuvasti, että vaihtaminen vaikkapa Android -maailmaan tuntuu vieraalta. Think Different – puhuttelee yhä, vaikka Applesta valtabrändi onkin tullut. Pitäkää kiinni juuristanne.

Parhaat ajatukset syntyvät usein Kämpissä. Olen vuosia käyttänyt heidän palveluitaan. Kämpistä, Palacesta, Bankista tai Glosta löytyy hyvät tilat hallituksille, johtoryhmille, strategiakokouksille tai nollapalavereille. Toivon heidän tuotteistavan vieläkin kokemuksellisempia tapahtumapaketteja. Ruokaa, juomaa, pieniä elämyksiä ja persoonallisia kokoustiloja. Kaikkea mitä Sokoksesta tai Scandicilta ei saa. Go Kämp! Jos joku tämän lukee, kutsukaa minut myös kuntosalille tutustumaan.

Kotona maistelen Sandelsia. Mielestäni se on hyvä vaihtoehto kansainvälisille jalkapallokaljoille. Persoonallinen, pehmeä ja kotimainen. Tykkää! Toivoisin Sandelsin rakentavan SOK:n kanssa pubgourmet -ketjun englannin tyyliin Suomeen. Sisältöyhteistyötä, laadukasta ruokaa ja hyvää tunnelmaa. Mihin katosivat laadukkaat olutkapakat? Eikö kello viiden olut ja hyvä ruoka tekisi terää liiketoiminnalle?

Vaikka sisälläni asuu pieni punkkari, pidän Barbourin tuotteista. Varon leimautumasta liian sedäksi, mutta vaatekaappini todistaa toisin. Ruutupaidat, tikkitakit, erilaiset öljyiset takit menevät hyvin kaupaksi. Barbour on aina hyvän mielen ostos.

Rakastan Land Rovereita. Tiedän, epäekologista, kallista, ja vähän ökyä. Järjetöntä, mutta sydämeni lepattaa safareille, metsästysmatkoille ja maaseudulle. Hyvässä kyydissä. En tajua miksi merkki mainostaa yhtään mitään. Laadukkaat tilaisuudet Helsingissä tai Katisten Kartanossa möisivät paremmin…

En muista koskaan saaneeni yhdeltäkään näistä brändeistä viestintää Applea lukuun ottamatta. Miten hyvin markkinointi oikeasti onnistuu? Kannattaako mediaan panostaa? Pitäisikö tutkia ja pohtia vaikuttamista ja vaikutuksia entistäkin paremmin? Minusta tuntuu että pitäisi. Tarvitsemme huomattavasti parempaa liiketoiminta-analyysiä kaupallisen toiminnan pohjalle.