Luova hallitus

01.05.2021 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Luova hallitus

Listasimme taannoin yhdessä Omistajat org FB -ryhmässä erilaisia hallitustyön muotoja Suomessa. Yksi, ja minusta se kiinnostavin, joka jäi mainitsematta on luova hallitus.

Luova hallitus voisi olla omistajan ratkaisu tuottaa yhtiölle aiempaa arvokkaampi tulevaisuus. Luovassa hallituksessa korostuu kyky luoda visioita, synnyttää tarina, sytyttää sijoittajat, työntekijät ja asiakkaat luomaan entistäkin parempaa huomista. Lopputuloksena voisi syntyä ns. Positiivinen kierre eli kasvua, tyytyväisyyttä, kannattavuutta ja yritysarvoa. Luova hallitus olisi bändi, joka sytyttää kaikki levy-yhtiön sedistä vaativiin faneihin.

Voiko hallitustyö olla luovaa? Voi tietenkin olla. Miksi luovuus olisi jotenkin ristiriidassa vastuullisuuden, vastuun ja tuloksellisen työskentelyn kanssa. Nähdäänkö luova ajattelu vanhaa, ansaittua vaarantavana ajatuksena turhaan? Luovuus tulisi nähdä kykynä luoda uutta ja synnyttää ratkaisuja huomisen haasteisiin.

Olen koko urani luovinut kasvun, kasvattamisen, uuden ja luovan viidakossa. Aina umpihanki ei maistu hyvältä, mutta usein kyky luoda uusia ajatuksia ja uutta puhtia vanhaan onkin uuden tekemistä antoisampaa. Siksi näen luovuudelle paikan kaikenkokoisissa yrityspeleissä. Huominen on luotava ja tekemistä vailla valmis.

Miksi ihmeessä emme vaatisi luovuutta hallituksilta, jotka viime kädessä vastaavat yritysten menestymisestä ja jatkuvuudesta huomennakin?

Hauskaa Vappua!

.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.