Omistajan portfolio

08.02.2021 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistajan portfolio

Minun on ollut vaikea löytää itselleni sopivia sijoituskohteita, varainhoitoa ja suuntaa tekemiselle. Siksi olen käyttänyt aikaani hallitustöissä ja omistajuuden osaamisen sekä hallitustaitojen kehittämisessä. Haluan itse oppia ja viedä asioita eteenpäin.


Voi kuulostaa hassulta, mutta pidän todella paljon Monopolystä. Pelaan sitä silloin tälläin itsekseni. Teen erilaisia strategioita, simulaatiota ja pohdin sattuman ja onnen roolia portfolion onnistumisessa ja kasvattamisessa. Ainakin ATK-versiossa voittaa lähes aina, jos on ensimmäinen, jolla on hotelliketju sopivassa osoitteessa.


Kierros kerrallaan tuotot kasvavat ja kilpailijat heikkenevät. Huutokauppoihin kannattaa osallistua nostamalla markkinahintoja siten, että kilpailijat kuluttavat kassavarojaan kovaan hintaan rakennusoikeudesta. Heh – voisin kai pitää tästä(kin) tunnin luennon 😉 Mitä Monopoly meille opettaa jne… Asiaan.


Se mitä pohdiskelin oli sijoittajan, aktiivisen omistajan ja kehittäjän eroja. Perinteisesti omistaja pitää portofolionsa, ajatuksensa ja tahtotilansa piilossa tai tiiviisti pienessä piirissä. Ei ole tapana huudella mitä on mielessä.


Samaan aikaan toiveet, tahtotilat ja tilanne pysyvät salaisuutena. Siksi olen päättänyt kertoa ”kaiken” mitä ajattelen omistajuudesta, sen johtamisesta, kehittämisestä, hallitustyöstä jne. Oma tavoitteeni on löytää sopivia yrityksiä, joita voin kehittää, osallistua johtamiseen esim. Hallituksessa ja omistaa jos palaset osuvat paikalleen. Uskon että muutaman vuoden kuluttua yhdistän em. Asiat omaksi portfolioksi. Aivan kuten Monopöllyssä 🙂


Eli pohdittavaksi, pitäisikö kertoa mitä haluaa ja toivoo vai toivoa oikean osuvan sattumalta? Vanha sanonta – vaikeneminen on vittuilua pitää paikkansa. Todennäköisyydet, laatu ja kontakti paranevat kun tieto kulkee toiveiden ja tekemisen edessä ja rinnalla.

Aivan mahtavaa maanantaita!

V

Lue myös vakavammin aiheesta:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.