Kuukausi Headhunterina

03.02.2021 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kuukausi Headhunterina

Aloitin vuoden alussa Inhunt World -verkoston hallituksen puheenjohtajana. Samalla toimin osa-aikaisesti headhunterina. Sukellus ainutkertaisen kiinnostavaan maailmaan. Ehkäpä siihen tärkeimpään, eli oikeiden ihmisten valintaan.

Ensimmäisenä sain suihkun palautetta ammattikunnasta ja valitsemastani firmasta. Avainhenkilöiden valinnat ovat herkkiä tilanteita, joissa talentit, paikat ja työn asiakkaat kilpailevat toisistaan. Ei ihme, että herättää tunteita.

Ala kaipaa kehittämistä. Sen tiesin jo ennen asiaan ryhtymistä. Huomisen headhunteri on yrityksen ”Human Investment Advisor” joka tukee valintoja ja pysyy mukana myös avainhenkilön onnistumisessa. Strategia, valintaprosessit ja valmennus lyövät kättä voittavien joukkueiden rakentamisessa.

Huomenna joukkueet, niiden johtajat ja talent coachit luovat tuloksia yhdessä.

Lähes kaikki kritiikki alaan on oikeutettua. ”Ala” on kirjava ja palkkionmetsästäjiä täynnä. Aika harva pystyy sparraamaan asiakkaan strategiaa ja siihen sopivia avainhenkilöitä. Eikä uuden avainpelaajan tuominen joukkueeseen onnistu yhdeltä hahmolta. Tarvitaan sparraaja, prosessin omistaja ja laaja verkosto tulosten synnyttämiseksi. 

Headhunter on työnantajalla töissä. Asia joka menee vihkoon kaikista yleisimmin. Aivan samalla tavalla kuin kiinteistövälittäjä etsii toimeksiantoja, eli myytäviä asuntoja, headhunter etsii lupaa saada etsiä sopiva ihminen. Headhunter ei tyypillisesti edusta osaajia, vaan avoimia tehtäviä. Aivan alan parhaat osaavat yhdistää molemmat. Nämä huiput voidaan laskea sormilla Suomessa.

Oma fokukseni liittyy kasvua hakeviin yrityksiin Suomessa ja rajojen ulkopuolella. Ensisijaisesti edustamme kasvuyhtiöitä rajojen ulkopuolella. Inhunt Worldissä on suomalaisittain poikkeuksellinen verkosto läpi lähes koko Euroopan. Toiseksi autan yrityksiä löytämään niitä kaikista vaikeimpia profiileja  markkinoilta ja laajan verkoston avulla. Uskon, että pitkä ura konsulttina, johtajana ja yrittäjänä erottaa minut palkkionmetsästäjistä ja auttaa onnistumaan valinnoista. Headhunter on yhtä hyvä kuin viimeiset onnistuneet projektit.

Toimin toimeksiantajien, tarpeiden ja osaajien risteyksessä. Ympärilläni on poikkeuksellisen paljon osaamista ja ymmärrystä kasvun johtamisesta, oikeiden ihmisten valinnasta ja arjen haasteista. Olen kiinnostavan haasteen edessä ja motivoitunut tekemään hyviä tuloksia.

Olen läpi urani miettinyt osaajia, osaamista ja yritysten tarpeita. On hienoa aloittaa roolissa, jossa voin pienessä roolissa vaikuttaa ihmisten, urien ja yritysten onnistumiseen. Tästä voi tulla kutsumukseni, hyvä yritys tai oppia. Tuloksista riippumatta aion olla aina kiinnostunut ihmisistä, hyvistä yrityksistä ja niiden tuloksista. 

Tsekkaa: 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tage Henrik Johansson
2021-02-06 13:23:51

Johdon Suorahaku

Otsikon mukainen aihe on myös muutoksessa, mutta ala kuin ala muuttuu aina hitaasti, koska dinosaurukset ovat kaikkialla vallassa - ennenkuin uusi ja uudella tavalla ajatteleva sukupolvi astuu remmiin tai uudet toimijat muuttavat alan tapoja.

Kasvua ei yhtiöihin tule, ellei yhtiöihin valita kasvua tavoittelevia johtajia. Tämä taas vaatii jo hallitustason tavoiteasetannan muuttumista: Koko yritysjohtamisen on muututtava omistajien valitsemien edusmiesten omien lyhytjänteisten etujen mukaista toimintaa tukevasta selkeästi enemmän yhtiöiden ja omistajien itsensä pitkäjänteistä etua palveleviin tekijöihin - kasvuun ja uudistumiseen.

Vanhoja kasvamattomia kehittymättömiä suhdanneherkkiä matalakatteisia liiketoimintoja harrastamalla ei yrityksen toiminta ole yleensä muuta kuin sen vanhan hiipuvan liiketoiminnan asteittaista parantelua yhä kovenevassa kilpailutilanteessa sekä kustannussäästöjä - mikä ei vaadi mitään erityistä osaamista eikä sillä voi mitenkään saada ihmisiä intohimoisesti tekemään töitä. Lopputuloskin on hyvin arvattavissa, kyse on vain ajankohdasta - ennenpitkää se ajasta jäljessä oleminen kuitenkin osuu kohdalle.

Suorahaku-konsulteilla on siis myös oma vakava vastuu kansantaloutemme ja yritysten toiminnan menestymisen suhteen. Sen kun useammat vielä ymmärtäisivät oikein.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.