BAAS Omistettu ja johdettu yritys

30.01.2021 | Omistajuus | Ville Tolvanen

BAAS Omistettu ja johdettu yritys

Onko omistajuudella väliä?

Yksi kysymys, jota olemme pohtineet Omistajat -ryhmässä ajoittain, kuinka paljon tuotteen tai palvelun omistajilla ja omistajuudella on väliä.

Onko paremmin omistettu yritys arvokkaampi kuin vaikkapa listattu, ns. Isännätön yhtiö. Samalla olemme pohtineet onko omistajuus vastuullisuuden yms. kautta entistä tärkeämpi arvo vuosikymmenen lopulla.Viikon hulinat ja huikeat kohtaamiset laittoivat miettimään, voisiko yritys päättää noudattaa BAAS – mallia ja viestiä sitä kautta olevansa vastuullinen, proaktiivinen, moderni ja vastuullisesti omistettu ja johdettu?

Jos yritys etsii sijoittajia, kasvua tai uusia asiakkaita, voisiko hyvästä omistajuudesta ja johtamisesta tehdä kilpailuedun? Kasvuyhtiöiden sijoittamisessa toistellaan mantraa ”hyvästä tiimistä.” Paras esimerkki lienee Wolt, jonka alkuperäistä idea ei pidetty kummoisena, mutta tiimiin uskottiin sitäkin enemmän.

Jos haluat myydä, listata tai löytää uusia sijoittajia, olisiko arvokasta näyttää proaktiivista, digiajan johtamismallia ja hyviä tuloksia viimeiseltä vaikkapa kolmelta vuodelta? Ei ajatus varmaan ainakaan pahaa tee.Ajatusmalli omistajuus ja johtamismalli arvona ja kilpailuetuna avaa uudenlaisen näkökulman BAAS – ajatteluun. Hyvän hallintokulttuurin rinnalle nousevat ainakin rakenteet, sopimukset, organisointi ja tuloksellisuus.

Voisko BAAS -ajattelu olla omistajuuden ja johtamisen laatujärjestelmä?

V

Lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.