Hyvä Headhunter

03.01.2021 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Hyvä Headhunter

Olen palkannut paljon ihmisiä. Jättänyt vaihtamatta vääriä ihmisiä. Tehnyt vääriä valintoja. Perustanut yli kymmenen yritystä ja seurannut enemmän kuin paljon hyvää ja huonoa johtamista. Nyt haluan uudistaa suorahakujen toimialaa ja ajatuksia alan tuottamasta lisäarvosta. Mitä ihmettä?

Omassa mielessäni suorahaku on ilmeisen yksinkertaista. Vain oikean valitseminen on vaikeaa. Ihmisiä tulee ja menee ja usein joku saa liikkeistä palkkioita. Miten arvoa ja toimialan tuottamaa hyötyä voisi viedä eteenpäin?

Omassa mielessäni on katsottava pidempiä urapolkuja, tehdä valintaprosessia enemmän ja muodostaa syvällinen yhteistyö toimeksiantoja tekevän organisaation kanssa. Omasta mielestäni hyvä headhunter on:

  1. Asiakkaan liiketoiminnan ja toimialan sparraaja, joka ymmärtää miten oikeat ihmiset saadaan mukaan ja mitä tulosten onnistuminen vaatii.
  2. Halukas ja sitoutunut paneutumaan yrityksen kulttuuriin, toimintaan ja johtamiseen siten, että HH pystyy tuottamaan aidosti lisäarvoa avainhenkilöiden valintaan. 
  3. Kyvykäs tunnistamaan, löytämään ja valmentamaan oikeita osaajia joukkueen menestymiseen.

Headhunter on enemmän asiakkaalla kuin itsellään töissä. Hakijat ovat talentteja, joiden onnistumista organisaatioissa voidaan valmentaa ja kehittää.  Kokonaisuus kietoutuu johtamisen pelikirjaan ja oikeanlaiseen peluuttamiseen.

Hyvä headhunter on osa yrityksen tiimiä tuoden ulkopuolisen erikoisosaamisen, verkostot, prosessit ja työkalut osaksi yrityksen kehittämistä.

Millainen on huono headhunter? Oman palkkion perässä juokseva kauppias. Hyvän ja huonon tunnistat kyvystä sparrata asiakkaan tekemistä, paneutumisesta ja organisaation käyttöön tuotavista työkaluista. 

Tilaa kehitykselle, uudistumiselle ja uudelle ajattelulle on ”alalla” valtavasti. Yksittäisten prosessien sijaan tulisi molempien osapuolien tavoitella pitkäjänteistä liiketoiminnan, osaamisen ja osaajien kehittämistä. Tulokset onnistuvat ainoastaan rakentamalla vetoketju yrityksen, sen kulttuurin ja uusien osaajien välille. Prosessia johtamaan, kehittämään ja vastaamaan kannattaa palkata asiaan ja tuloksiin sitoutunut tiimi.

En malta odottaa 35 eri maassa toimivan osaajaverkoston, osaamisemme ja asiakkuuksien yhdistämistä!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.