Omistajan ikigai

24.12.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistajan ikigai

Monelle varsinkin yrittävälle omistajalle joulu on vuoden ainoa pysähdys. Usein tauko syntyy siitäkin, että muut hiljenevät ja takkikin on niin tyhjä, että on pakko palautua.

Vuoden vaihde on myös erinomaista aikaa unelmoida ja pohtia elämää eteenpäin. Kannustankin omistavia miettimään tuloksia, onnittelemaan itseään, olemaan kiitollinen, armollinen ja pohtimaan tavoitteita eteenpäin.

Missä mennään joulukuussa 2024? Millaisia laadullisia ja määrällisiä unelmia voisi asettaa ja mikä tuntuisi luontevalta. Mitä haluaisit tehdä, että matka ei tuntuisi työltä ollenkaan. Löytämällä ”syyn olla” omista taipumuksista, vahvuuksista ja ympäröivistä mahdollisuuksista, löytyy myös polku kohti tähtiä.

Joka kuuseen kurkottaa, yltää tähtiin.

Jos sytyt päättämään missä olet jouluna tuhannen päivän päästä, voit käyttää välipäiviä pohtimalla vaihtoehtoisia reittejä perille. Strategiat harvoin toteutuvat juuri halutunlaisina, mutta kolme vaihtoehtoista tietä perillä antaa aivoille pähkinöitä. Näistä kannattaa jutella myös kaverin ja useammankin kanssa. Ulkopuolelta katsova saattaa löytää luoviempiakin ratkaisuja reitin tekemiseen. Vaihtoehtoisten mallien luomisen voi ottaa aikuisten leikkinä ja pelinäkin. Haasta itsesi katsomaan laatikon ulkopuolelle.

Kun maali on valittu, reittikartat mietitty ja idea saamassa suunnitelman muotoa, on rakenteiden, rahoituksen, kumppaneiden ja tekemisen aika. Muuta heti rakenteet, kurssi, kumppanit ja tekeminen uuteen asentoon. Laita nokka sojottamaan kohti uutta huippua, äläkä kuvittele kulkevasi sattumalta suoraan maaliin. Ei huipulle päädytä vaan kiivetään. Matka alkaa heti kun suunnitelma saadaan valmiiksi.

Toivon jokaiselle omistautuvalle rauhallista joulua. Itselleni tärkeintä on kiitollisuus saavutuksista ja armollisuus itseäni kohtaan. Heti perässä kulkee pohdinta huomisesta. Pimeys, hiljaisuus, elävä tuli ja lämmin sauna luovat tunnelman arjesta irtautumiseen. Lomalla on myös lupa haaveilla ja etsiä suuntaa elämälle. Omistavalle omistajuus on voi olla syy olla olemassa, ikigai, siksi omistajuuden huomistakin on syytä pohtia hiljaisuuden keskellä.

Lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.