Uusi markkinointi

20.12.2020 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Uusi markkinointi

Markkinointi eli markkinan avaaminen yhdistyy lähes aina uuden tekemiseen. Uusi idea, sisältö, kampanja, leiska, ilme, tiimi, teema, trendi, vuosi, lähtö, alusta, asiakas, maa, tuote, palvelu, ihminen, osaaminen, ongelma. Uusi on markkinoinnin tekemisen tärkein polttoaine.

Ihmiset janoavat uutta.  Nyt vois olla jotain uutta. Kaipaan uutta elämääni. Mitä uusi vuosi tuo tullessaan? Uuden vuoden vinkit laihduttajalle ja eläkeläisille. Uusi on paitsi viihdetta, tapa ruokkia ajatuksiamme ja uusiutua ajan kuluessa. Uusi on ihmiskunnan eliksiiri.

Pitkään konsulttina toimineena huomasin jo varhain asiakkaiden kaipaavan aina uutta. Jokaisena jouluna luin kymmeniä julkaisuja uudesta, luovasta, onnistuneesta ja menestyksistä. Minulla oli aina vuoden alussa uusia ajatuksia asiakaille. Myös kesän jälkeen on syytä olla mielessä uusia ideoita, seminaari tai teema, joka nyt sytytttäisi.

Uusi on tärkeä kilpailuetu. He edustavat uutta ajattelua, uusi markkinointi organisaatio, uusi markkinointijohtaja ja uusi ajattelumalli syrjäyttää vanhan ja tuo ainakin teoriassa uusia tuloksia. Ajatelemme tarvitsevamme ainakin välillä uutta riippumatta siitä mitä vanha on.

M&M ei pystynyt kertomaan, mikä markkinoinnissa on uutta. Itse asiassa se vanheni vanhan vartijana. Median ja varsinkin kohderyhmämedian on kerrottava uudesta. Siitä oivia esimerkkejä ovat Fast Company, Wired, Wallpaper, Monocle jne. Ja viime vuosina verkossa Vice & Hypebeast.

Janoamme uutta. Haluatko luoda jotain uutta menestyksellä. Keskity luomaan uutta kertomalla mitä nyt ja seuraavaksi, missä mennään ja mitä uutta on tulossa tilalle. Sitä me kaikki haluamme ja viihtymisestä uuden kanssa valmiita maksamaan.

Mitä uutta sinä sait tänä jouluna?

lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.