Omistajasparraus

04.12.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistajasparraus

Omistajuuden osaamiseen, kehittämiseen, kuvaamiseen ja jakamiseen keskittyminen alkaa tuottamaan arvoa monellakin eri tavalla. Hyvien yhteistyökumppanuuksien lisäksi opin itse jatkuvasti ja ymmärrän paikkaani maailmassa paremmin. Myös oma huojunta yrittäjyyden, sijoittamisen ja johtamisen kolmiossa tuntuu kirkastuvan vuosi kerrallaan.

Olen ottanut tavaksi treffailla sopivia yhteistyökumppaneita useita kertoja, välillä jopa kuukausia, ennen yhteiseen tekemiseen ryhtymistä. Minusta on tärkeää tunnistaa yhteinen suunta ja tahtotila ennen sopimusten synnyttämistä. Ensi treffit alttarilla on hauskaa viihdettä, mutta huono idea yritystoiminnassa.

Omistajaosaamisen kehittäminen johti Mestariomistaja -malliin, hallitustyön kehittäminen Baas – ajatteluun ja hallitusparraaja – rooli vähän yllättäinkin omistajasparraukseen. Olen käynyt useampiakin keskusteluja ja projekteja omistajien osaamisen, suunnan, tiekartan ja arvon kasvattamisen sparraamisesta hallitus- ja yritystoiminnan ulkopuolella. Konsultin rooli sekin hyvässä ja pahassa.

Omistajat -ryhmässä on julkaistu omistajien ajatuksia, työstetty työkaluja, järjestetty tilaisuuksia ja verkostoiduttu ”alan” muiden toimijoiden kanssa. Itselleni se on kiihdytetty tapa löytää tekemistä, synnyttää uusia ajatuksia, peilata omia hajatuksiani ja ennenkaikkea oppia. Kolmen vuoden perspektiivistä katsoen asiat ovat menneet jälleen yli odotusten.

Ajattelumallit, työkalut, projektit, dialogi ja jatkuva em. Asioiden törmäyttäminen lienee hyvä ajatus myös alkavalle vuodelle 2021. Taustalla vilkkuu ajatus avainhenkilöiden etsimisestä ja löytämisestä, rahoituksen järjestäminen ja sijoitusstrategioiden laadinta. Kaikki minusta kehittyvän omistajuuden ja sen osaamisen kannalta keskeisiä asioita.

Lue Myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.