Kaikkien aikojen 2020

01.12.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kaikkien aikojen 2020

Hei ikuinen vuosi 2020 loppuu sittenkin! Ollaan aivan kalkkiviivoilla. Olipahan vuosi, jollaista kukaan ei osannut edes kuvitella. Globaali kriisi ja todellinen musta joutsen vieraili meidän jokaisen elämässä, suvussa, työpaikassa ja harrastuksissa.

Tänä vuonna olemme joutuneet kysymään itseltämme tavallisesta poikkeavia kysymyksiä, kuten:

  • Onko tämä turvallista? Miten varmistamme ihmisten turvallisuuden.
  • Onko tämä järkevää? ”Nyt ei ole aika mennä kesämökille jää taatusti kansakunnan muistiin.”
  • Onko tämä hyödyllistä? Mihin ryhdymme kun on enemmän aikaa kuin koskaan, mutta kaikkia asioita ei voi tehdä.
  • Onko tämä tarpeellista? Tarvitaanko tätä kaikkea ja kuinka vähällä tulemme lopulta toimeen
  • Onko tämä arvokasta? Voimmeko korvata asian tai tavan uudella ja miten toimimme jatkossa.

On vaikea ennustaa, mitkä kaikki asiat muuttuvat pysyvästi. On hankala kuvitella, että kaikki liikematkustaminen, kokoustelu, lähityö, kokoontumiset jne palaisivat ennalleen. Silti sekin on mahdollista. Taloudessakin arviot huomisesta vaihtelevat romahduksen ja kasvupyrähdyksen välillä. Meidän on nyt rakennettava kestävästi, riittävästi, tehokkaasti ja hyödyllisesti. Sehän on aivan superkiinnostava haaste.

Toivon liiketoiminnan johtamisessa skenaarioiden, kasvavan digitalisoinnin, virtualisoinnin ja aktiivisen kehittämisen tulleen jäädäkseen. Tarvitsemme tarkempaa ammattitaitoa, parempia työkaluja, kehittyvää viestintäkulttuuria ja aivan uusia ajatuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Minusta niille on juuri nyt kovasti kysyntää. Moni haluaa liiketoimintansa menestyvän vielä huomennakin.

Miten tähän aikaan tulisi sitten suhtautua? Jokainen meistä on joutunut tänä vuonna kohtaamaan omat pelkonsa, huolensa ja arvioimaan riskiä ja mahdollisuuksia omalta osaltaan. Koronan aiheuttamat vaikeudet näyttävät selvästi muodostavan K-kirjaimen. Osa hyötyy, toiset menettävät ja useimmille vaikutus on sekä että. Eli upea mahdollisuus muuttaa, muovautua ja kapitalisoida uudella tavalla vuonna 2021. 

Eli nyt vaan laadukasta suunnittelua, oikeita ihmisiä ja uusin ajatuksin uuteen aikaan tulevana vuonna. Olemme todennäköisesti sekä valmiimpia ja halukkaampia muutoksiin kuin pitkään aikaan aikaisemmin. Toivomme usein uutta maailmaa ja nyt se on kerrankin käsissämme.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.