Headhunter 2

09.11.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Headhunter 2

Omistaja-arvon kasvattaminen

Kirjoitin viikonloppuna ajatuksestani ryhtyä osa-aikaiseksi headhunteriksi tulevana vuonna. Ajatus kiteytyy omistaja-arvon kasvattamisen ympärille ja oikeiden ihmisten merkitykseen osana tulosten syntymistä. Lopulta oikeat ihmiset ovat kaikki kaikessa.

Jos haluat kymmeniä tai satoja miljoonia, tarvitset saman kaliiberin ihmisiä.

Oikeiden ihmisten kytkeminen visioon on keskeinen osa omistaja-arvon kasvattamiseen pyrkivää agendaa. Olen pohtinut omistajille ”työkalua” tai omaa hallitustyön ammattimaistamista, jossa yhdistyy kyky synnyttää ja fasilitoida kasvustrategioita, johtaa tai kehittää tuloksellista hallitustyöskentelyä, digiajan hallitustyön työkalupakkia ja oikeiden ihmisten löytämistä tulosten synnyttämiseksi. Kuvassa voisi olla myös kasvurahoitus ja sen osaaminen, joka on keskeinen osa kasvutavoitteita.

Sain Headhunter -tekstiini poikkeuksellisen paljon palautetta. Pääosin kannustusta, mutta myös alalla toimivilta vinkkejä onnistumisen suunnasta ja reunaehdoista. Omassa mielessäni en näe kovaa kilpailua toimeksiannoista, vaan mahdollisuuden kasvattaa suorahakujen markkinaa tuoreesta näkökulmasta. 

Ala on osittain vanhanaikainen, yksioikoinen ja ehkä laiskakin. Muuttuva aika vaatii myös uudenlaista johtamista ja johtajuutta. Paljon tehtäviä ja niiden tekijöitä on pohdittava uudelleen. Myös pakotettu digiloikka vaatii ihmisiä, jotka hyödyntävät uutta aikaa pelkän sietämisen sijaan.

Nyt pohdin vaihtoehtoja headhunter -liiketoiminnan käynnistämiselle. Pöydällä ovat mahdollisuudet liittyä toimivaan organisaatioon, perustaa uusi ja oma tai käynnistää tekeminen osaksi nykyisiä liiketoimintoja. Haluaisin luoda rajoja ylittävän, kansainvälisen alustan ja yhteisön, joka palvelee omistajia ja yrityksiä, mutta auttaa myös oikeita talentteja löytämään oikeat tehtät. Oikeastihan Headhunter elää toimeksiannoista, mutta verkostomainen osaamisen, osaajien ja asioiden törmäyttäminen kiehtoo digiaikana. Palkkioiden sijaan tulisi ja haluaisin metsästää menestystarinoita.

Headhuntereiden maine on huono. Se johtunee siitä, ettei työtä osata arvostaa sen salailun takia, siitä että hakijoita hyviin tehtäviin on lähes aina paljon ja hakuprosesseihin pettyneiden henkilöiden tunteista. Moni ajattelee suorahaun ammattilaisen auttavan työnhakijoita, vaikka todellisuudessa talentin metsästäjä tekee työtä omistajille ja yrityksille. Ehkä juuri siksi koen asian liittyvän keskeisesti omistaja-arvon kasvattamiseen. Hyvät yhtiöt tarvitsevat osaajia ja osaamista, jolla hyviä ihmisiä saadaan mukaan tarinaan. Omistaja-arvo kasvaa kohisten kun oikeat ihmiset, tekeminen, suunnitelmat ja työkalut kohtaavat.

Lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.