Headhunter

07.11.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Headhunter

Minua kiehtoo ajatus ryhtymisestä osa-aikaiseksi Headhunteriksi. En edes tiedä oikein miksi. Juuri sitäpä tässä yritän pohtia ääneen.

Ajatus ei ole uusi. Itse asiassa jo 25 vuotta sitten tein Kauppakorkeakoulussa harjoitustyön, jossa perustin Uraputki Oy:n (Career Curve) jonka idea oli tehdä vastavalmistuneiden opiskelijoiden erityistaidoista katalogi, kiikuttaa se vientiyrityksille ja tarjota ”rusinat pullasta.” 

Oma näkökulmani ponnistaa tietysti omistaja-arvon kasvattamisesta. Se on meidän kaikkien yhteinen etu. Poikkeukselliset tilanteet, suoritukset ja yritykset tarvitsevat erityisiä ihmisiä. Joskus henkilöitä on vaihdettava tai muutos pysähtyy ihmisten jämähtäessä. Ihmiset ovat kaikki kaikessa ja oikeat ihmiset bussissa pysäyttämätön yhtälö.

En tietenkään ryhtyisi tekemään kylmäsoittoja. Rakentaisin urataitojen, osaamisen ja palkkaamisen ympärille sisältöjä, ajattelua ja ehkä pienen ryhmänkin. Kävisin vuoropuhelua omistajien, työn asiakkaiden ja tekijöiden välillä. Pyrkisin auttamaan erityisen hankalissa tilanteissa tai tuomaan osaamista uusiin tilanteisiin. Tiedän kokemuksesta, miten hankalaa on, kun asiat eivät onnistu halutulla tavalla.

”Tekevälle tulevaisuus ja tulevalle tekijät”

Olen ”aina” ollut se, kenelle monet soittavat kun duuni menee alta. Koen tuntevani paljon ihmisiä ja erityisesti pitkä kokemus konsulttina on tuonut perspektiiviä ihmisiin, heidän osaamiseensa ja vaikkapa johtoryhmän rakentamiseen. Olen kymmeniä kertoja ollut uskottuna paikalla kun isoja muutoksia on suunniteltu. Koen olevani luottamuksen arvoinen.

Samoin innostun aina uusista haasteista ja ihmisistä. Tykkään myynnistä ja erityisesti tuloksellisesta tekemisestä. Visiossa kipristelee kai yksi työkalu lisää omistaja-arvon kasvattamiseen tähtävään työkalupakettiin. Strategia osaaminen, näkemys, työkalut ja i h i m i n e n. 

Ajatus on vielä ääneen ajattelun asteella. Olen käynyt asiasta myös neuvotteluja etabloituneiden toimijoiden kanssa. Katsotaan miten asiat etenevät. Olisi hienoa löytää omistajille tekijöitä ja tekeville tulevaisuutta. Olisiko siinä oma iskulauseeni juuri. Tekevälle tulevaisuus ja tulevalle tekijät. Ainakin haaveilu maistuu hyvältä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.