Tilinpäätös 2020

05.11.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Tilinpäätös 2020

Meille huomista halaaville vuosi alkaa olla taputeltu. Ei silti, ettei vielä ehtisi riemuita muutamasta vuoden viimeisestä kuukaudesta. Analytiikka kertoo jo tehdyt tulokset ja tulevan vuoden näkymät ovat pitkällä.

Kukaan ei arvannut viisi vuotta sitten oikein missä on vuonna 2020. Siinä mielessä se rekrytoinnista tuttu kysymys tuntuu näinä aikoina hassulta. Kukaan ei arvannut vielä helmikuussa, mihin kaikkeen joutuisimme kuluvana vuonna. 

Kuulun harvinaiseen ryhmään, joka on vain ahdistunut tapahtumista, mutta selvinnyt työn ja talouden osalta vuodesta kuivin jaloin. Kävi tuuri kun päätimme remontoida taloa Italiassa pääasiallisesti. Talo on valmis ja on ollut aikaa kehittää uutta ja antaa parhaansa nykyisissä tehtävissä. Elokuussa saimme jopa uuden liiketoiminnankin markkinoille.

Vuosi 2019 meni Digitalistista irtautuessa, toipuessa ja uutta etsiessä. Syvennyin omistajuuden, hallitustyöskentelyn ja johtamisen kultaiseen kolmioon. Innostava ja inspiroiva työ. Samalla pohdin 2019 voisinko elättää itseni hallitustyön ammattilaisena. Tänä vuonna unelma toteutui ja löysin itselleni sopivan määrän mielekkäitä tehtäviä.

Remontin, kirjoittamisen ja hallitustyön keskellä olen etsinyt itselleni seuraavia askelia, sopivaa roolia sijoittajana ja käyttöliittymää työelämään. Koko ajan pohdinta on ollut, miten laittaa ” sanat, teot ja rahat samaan osoitteeseen” luontevalla tavalla. Yksi vastaus on Virtual Activist, joka on lähtenyt hyvin liikkeelle. Olemme tutustuneet reiluun kymmeneen yritykseen, joista kahteen olemme lähteneet mukaan hallitukseen.

Ensi vuonna teen samaa työtä pääosin Italiasta käsin. Toimin kasvuyhtiöiden hallitussparraajana, puheenjohtajan ja hallitusten jäsenenä. Tarkoitus on löytää muutama sopiva sijoitus ja ehkä vieläpä tekemisen ja omistamisen yhdistelmä.

Ajatus älykkäästä hallitus- ja omistajaosaamisesta kiehtoo ja mahdollisuudet tuoda hallitustyö digiaikaan. 

Talouden suunnasta riippumatta uskon tulevan vuoden onnistuvan hyvin. Voin käytännössä toimia kaikissa olosuhteissa. Uskon myös kiinnostuksen kasvavan aktiivisen hallistustyön kehittämiseen. Löytänen vielä 1-2 kiinnostavaa roolia tulevalle vuodelle. Sijoitusten tulevaisuus on vielä auki ja katsotaan mihin muuhun jää aikaa. Tämä kummallinen vuosi on lopulta epävarmuudesta huolimatta hyvä niin toiminnallisesti kuin taloudellisistikin. Nyt on hyvä aika ryhtyä tekemään tulevasta entistäkin parempi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.