Omistajan rahat

09.10.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistajan rahat

Ajoittain sparraan omistajia ja yrittäjiä heidän omaisuutensa arvon kasvattamisesta. Riemukkaita hetkiä, joissa jokainen yleensä oppii jotain. Aika kiitollisia ihmisiä syntyy, kun talouden tekeminen saa suunnan, tavoitteita, toimenpiteitä ja kestävät mittarit.

Joskus yrittäjä tai omistajat verottavat yhtiötä niin rajusti, että liiketoiminnan heikot tulokset selittyvät omistavien korkeilla palkkioilla. Yhteiskunnallinen verokertymä huutaa hoosiannaa, mutta omistaja varastuu hitaasti. Pahimmillaan yhtiön toiminta näyttäytyy omistavien elättämisenä.

Omistajan kannattaa pyrkiä rakentamaan taloutensa siten, että yritys tekee tervettä tulosta, syntyy jaettavaa omistajille ja osakkaat hyötyvät yhtiön toiminnasta osinkotulojen muodossa. Palkkamallilla toimiminen rasittaa yhtiötä, maksimoi verokulut ja yleensä vain elättää työntekijät ja omistajat. Rahaa investointeihin, kehittämiseen ja vaurastumiseen jää vähän.

Mielipiteitä on useita, mutta itse katson yhtiön ja osakkaiden toimintaa nettovarallisuuden kautta. On synnytettävä omaisuuden, tulojen ja kulujen tasapaino ja pohtia, mihin aika, vaiva ja rahat kannattaa sijoittaa. Näin vaurastumiselle syntyy selkeät tavoitteet, suunta ja suunnitelma ohjaa ajan ja työn panostuksia.

Jokaisessa taseessa on aina parannettavaa ja hyvin hoidettu talous ilahduttaa niin tulevia sukupolvia, yritystä kun yhteiskuntaakin. Siksi oman vaurauden, talouden ja tekemisen suhdetta on syytä sparrata ja jumpata aivan kuten urheilussakin.  Digiaika antaa hienot mahdollisuudet omien suunnitelmien, mallien ja tekemisen mittaamiseen pikkurahalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.