Yrittäjäpäivä

05.09.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Yrittäjäpäivä

Hyvä idea tämä yrittäjäpäivä. Luin verkosta niin monta kiehtovaa polkua, että päätin kirjata omanikin. Laskurin mukaan se alkoi 24 vuotta 8 kuukautta ja 4 päivää sitten.

Kohokohtia hyvässä ja pahassa:

1996 Tammikuussa aloitin ensimmäisessä työpaikassani Q.P.R. Softwaressa. Yhtiöllä oli osakeanti auki, joten marssin KOP:iin, lainasin 20TMK ja ostin yhtiön osakkeita. Hyvän tuoton tekivät ajallaan.

2000 Olin mukana perustamassa Intervisiota, Broadcastersin ja Alma Median yhteisyritystä. Olin yrityksen ensimmäinen TJ ja osakas. Yhtiöstä kasvoi Suomen menestyneimpiä tuotantoyhtiöitä ja EMMY -voittaja. Teimme oman aikani aikana Ruokala.com, Tilt.tv ja muita ”Cross media alustoja.”

2005 Muutin ensimmäisen kerran Italiaan. Möimme omaisuutemme ja muutimme Milanoon. Retki jäi lyhyeksi kun useat eri työnantajat tarjosivat kiinnostavia tehtäviä. Syntyi ensimmäinen oma yritykseni Markkinoinnin arkkitehdit Marchitects Oy muutaman kumppanin kanssa.

2006 Sijoitin oululaiseen Coronariaan. Sijoituksesta tuli tähänastisen elämäni paras. Irtauduin omistuksista vuonna 2018.

2005-2010 Rakensimme Cor Groupissa hurjan määrän yhtiöitä ja yrityskauppoja. Verkossa Media, Terve Media, Darwin, Professio, Mectalent, Coronaria Hoitoketju, Kiinteistöjä jne.

2010 Olin uupunut, irtautunut edellisistä ja mietin uutta suuntaa. Vitsinä heitimme, että mitä Darwinissa vaikuttanut voisi vielä keksiä. Syntyi ”Rooma” Rome Advisors oy ja verkostomainen konsulttiyritys. Romessa perustin Digitalist Networkin, jonka liiketoiminta myytiin osakevaihtona Ixonos Oyjlle 2017

2017 Aloitin Digitalist Groupin osakkaana ja toimitusjohtajana.

2019 Luovuin Digitalistin TJ tehtävistä. Ostimme vaimoni kanssa vanhan kivitalon Piemontesta, josta on nyt remontoitu lomatalo ja 10 henkilön kokouspaikka.

2020 Elokuussa perustimme vanhan kollegani Juho Jokisen kanssa uuden liiketoiminnon ”Virtual Activist.” Yhtiö tutkii, neuvoo ja sijoittaa liiketoimintamallien ja -prosessien virtualisoimiseen.

Tsemppiä kaikille yrittäjille. Kuten moni on maininnut, kysymyksessä on enemmän tapa elää kuin ammatti. Minullekin yrittäminen on aina ollut verissä ja halu kantaa vastuuta kova. Kohta siis 25 vuotta takana ja kuka tietää mitä kaikkea edessäpäin….

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.