Omistaja-arvon kasvattaminen

28.08.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistaja-arvon kasvattaminen

Tiivis lähiviikko strategiapäivineen, hallituksen kokouksineen ja kohtaamisineen alkaa olla takanapäin. Mielessä pyörivät lukuisat keskustelut tuloksellisen toiminnan, ammattimaisen osaamisen ja omistaja-arvon kehittämisen ympärillä.

Oman lähipiirini yrityksissä omistajat ja johtoryhmä kerääntyvät yhdessä pohtimaan kaikille arvokasta omistaja-arvon ja yrityksen arvon kasvattamista. Jatkuvan kehittämisen ja kasvun tie tuo kaikille hyvää yhdessä ja erikseen. Vaikeissakin olosuhteissa mennään eteenpäin, kun periaatteena on jatkuva toiminnan haastaminen, kehittäminen ja saumaton yhteispeli omistajien, johdon, työntekijöiden ja asiakkaiden välillä.

Tämän vuoden pikaotoksen mukaan tärkeimmät lääkkeet omistaja-arvon kasvattamiseen ovat:

  1. Yhtenäinen, yksinkertainen ja yhteinen strategia, joka on suunta, suunnitelma ja toimintasuunnitelma tiristettynä tarinan muotoon.
  2. Selkeät määrälliset ja laadulliset tavoitteet, mittarit ja kehityshankkeet.
  3. Järjestelmällisesti suunniteltu omistajien, hallituksen ja johdon toiminta.
  4. Sopiva määrä kehityshankkeita, jotka edesauttavat tulosten saavuttamista ja strategian toteutumista.
  5. Digitaalinen toimintaympäristö tuettuna laadukkailla kohtaamisilla ja kokouksilla, joissa navigoidaan toiminnan ja strategian edistymistä.

Kriisiaika skarppasi liiketoimintaa, auttoi keskittymään olennaiseen ja suorittamaan haastavassakin ympäristössä. Tämän vuoden strategiakierrokset ovat olleet oman urani laadukkaimpia. On hienoa palvella erilaisia omistajia, hallituksia ja yrityksiä, joille jatkuva kasvu ja kehittäminen on määränpää.

Hyvä suunnittelu antaa puitteet syksyn ja tulevan vuoden toteutuksille. Strategia onnistuu, kun se on riittävän yksinkertainen, yhteinen ja ymmärrettävä. Työstä tulee merkityksellistä, tyydyttävää ja tuloksellista kun suunta on johdettu suunnitelman kautta toiminnaksi.

Aivomyrskyn jälkeen on hyvä pysähtyä hetkeksi sulattelemaan opittua, tarkastelemaan lopputuloksia ja täydentämään tehtyä työtä. Hyvin suunniteltu ei ole puoliksi tehty, vaan tekemistä vaille valmis. Hyvä suunnitelma antaa koko joukkueen tekemiselle ja tunnelmalle siivet.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.