Milloin kannattaa tavata?

04.07.2020 | Kasvu | Ville Tolvanen

Milloin kannattaa tavata?

Suomi on hiljentynyt tuhansien järvien rannoille. Samalla historiallinen kevät on vaihtunut kesäksi. Takana on ainutlaatuinen jakso arkea ja työelämää. 

Ensimmäistä kertaa aikoihin viestintämme oli rajoitettu sähköisesti välitettyihin kohtaamisiin. Koimme paljon eristyksen tuottamia tunteita ja vaikeuksia. Nyt pohdimme miten tästä eteenpäin.

Eräs tärkeä asia liittyy työn organisointiin eli miksi, milloin ja kuinka usein on syytä tavata? Mielipiteitä löytyy monenlaisia. Jakso oli varmasti aivan liian lyhyt lopullisiin muutoksiin, mutta ehkä jotakin voimme pohtia matkustamiseen, kokouksiin ja kohtaamisiin liittyen.

Liike-elämässä on ollut tapana tavata kun asia on tärkeä. Käytännössä se tarkoittaa kai isoa rahasummaa, asiakassuhdetta tai kokonaisuuden johtamista. Olemme kerääntyneet yhteiseen luolaan sälekaihtimineen kuten aina tuhansia vuosia taaksepäin. Kyyhötämme neukkarissa, jonka seinälle joku heijastaa asioita, joita olemme nähneet jo aiemmin sähköisen postin välityksellä.

Oikeasti meidän kai tulisi tavata silloin kun aito vuorovaikutus ihmisten välillä on tärkeää. Siis silloin kun haluamme antaa palautetta, ideoida, luoda uutta tai sopia uudesta ja tuntemattomasta tulevaisuudesta. Meidän tulisi kohdata kun ihminen tunteineen on asian keskiössä.

En tiedä tarvitaanko messuja, seminaareja, lukemattomia kokouksia ja viikkopalavereita fyysisesti jatkossa. Itse haluaisin korvata ne kohtaamisilla ihmisten välillä, yhteisillä ajatushautomoilla, taitavasti rakennetuilla suunnittelupäivillä ja muilla intiimeillä kokoontumisilla. Perusasiat kulkevat kyllä verkossa ja alustoilla ilmankin.

Mitä jos yhteisestä ajasta tulisi kaikkein arvokkainta, jota käytettäisiin aina suunnitelmallisesti, harkitusti ja ajatuksella. Tavataan aina ja vain kun se on aidosti arvokasta. 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Petri Huhtinen
2020-07-04 15:33:51

Hyviä ajatuksia Ville. Liekö siksi, että omani ovat saman suuntaisia. 😉 Senpä vuoksi olisi mukava tavata jossain sopivassa välissä ja vaihtaa sekä kuulumisia että ajatuksia.

T. Petri

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2020-07-06 11:49:26

Erinomainen ajatus!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.