Digitalisaation viisi avainkysymystä

11.06.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Digitalisaation viisi avainkysymystä

Olemme digitoineet ja digitalisoineet maailmaa ainakin kaksikymmentä vuotta. Tämä kevät testasi kykyämme virtualisoida asioita pakon edessä. Mennyt vuosikymmen oli toiminta-alustojen luomista, yhteyksien rakentamista ja sisältöjen sähköistymisen aikaa. Missä mennään nyt ja seuraavaksi? Listasin digitalisaation viisi avainkysymystä jokaiselle omistajalle, työyhteisölle ja johtajalle.

Tiedämme jo, että maailma virtualisoituu älyn ja sähköisten prosessien noustessa vaihtoehdoksi vanhojen toimintamallien rinnalle. Avainkysymykseksi muodostuu, miten virtualisoinnista tulee niin haluttavaa, että suostumme muuttamaan vanhoja toimintamallejamme. Avainkysymykset ovat:

  1. Miten digitalisaatio ja asioiden virtualisointi saadaan tuottamaan omistaja- ja yritysarvoa.
  2. Miten digitalisaatioon tehdyt investoinnit kapitalisoidaan parantamalla tehoa, tuottavuutta ja tuotettua arvoa?
  3. Miten yritykset pystyvät rakentamaan ”alustoja” ja ekosysteemejä ja sitä kautta kasvattamaan liiketoiminnan kokoa ja arvoa?
  4. Miten edellämainittua muutosta johdetaan ja mikä on uusi tapa tehdä työtä?
  5. Miten digitalisaatio ja virtualisointi kytketään alkavaan strategiakauteen siten, että sen etenemisestä tulee selkeää, konkreettista ja mitattavaa?

Näihin viiteen avainkysymykseen etsin ja tuotan ratkaisuja. Tällä vuosikymmenellä digitalisaatiosta tehdään aidosti totta. Siksi muutokselle tarvitaan uusi käsite – Oma ehdotukseni on virtualisointi. Kuvataan sillä uusien asioiden saavuttamista, vanhasta luopumista ja älyn integroitumista osaksi arkeamme.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.