Hallitussparraaja

15.05.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hallitussparraaja

Mihin kasvuyritys tai yrittäjä tarvitsee hallitusta? 

Monen vastaus on ei mihinkään. Yhtä monen, ettei hallitus tuota lisäarvoa. Loputkin ovat pettyneita taaksepäin katsovaan ja voivottelevaan, aivan liian reaktiiviseen ja hitaaseen hallitusprosessiin.

Mikä avuksi? Kolme tunnistettavaa arvoa ”hallituksesta” jokaiselle yritykselle ja niiden omistajille ovat:

  1. Suunnitelmallinen tulevaisuuden, tavoitteiden ja omistaja-arvon johtaminen
  2. Eteenpäin katsova, tekemistä ja valintoja sparraava kehitysprosessi
  3. Ulkopuolista, relevanttia ja omaa osaamista täydentävää talenttia osaksi tekemistä.

Kuulosta tutulta? Aivan kuin yritys voisi hyödyntää ”personal board traineriä” Eli hallitussparraajaa, jonka kanssa rakentaa suunnitelma huomisesta ja tavoitteita, sparrata etenemistä ja täydentää omaa osaamista.

Olemme yhdessä ja erikseen pohtineet ”Gasellihallitusta” nopean kasvuyhtiön käyttöön ja hallitussparraaja voisi olla yhden henkilön ratkaisu samaan tarpeeseen. Eli laajentaa omaa yrittämistä ja yritystoimintaa hallitustyön ammattilaisella.

Liiketoiminnassa vallitsevat osittain samat lainalaisuudet riippumatta siitä, mikä joukkueen tai liiketoiminnan koko on. Aivan turhaa juostaan ”riippuu yrityksen koosta” tai ”tämä on ni-in erilaista” ajatusten taakse. Se, että sinä et tiedä kaikkea, ei tarkoita, ettei vastausta olisi olematta.

Kaikki kehittäminen perustuu vuoropuheluun. Siitä syntyy diagnooseja, ideoita, strategioita ja tietoa parempaan päätöksentekoon. Hallitussparraaja voisi olla yrityksen harjoitusvastustaja, palloseinä, näkymätön käsi ja hallitusprosessin omistaja.

Mitä jos sinä pääsisit hyvään kyytiin hallitusammattilaisen kanssa?

Lue Myös: Kasvuyritykselle gasellihallitus?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.