Gasellihallitus

25.04.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Gasellihallitus

Olen pohtinut miten yrittäjä-, perhe- ja kasvuritykset voisivat hyödyntää maksimaalisesti hallitustyötä? Käytännössä siis tarve tuntuu olevan eteenpäin katsovalle, sparraavalle prosessille. Hallitus ei saa olla rasite, keskustelukerho eikä perässä raahattava päivitystilaisuus.

Ehkäpä vastaus voisi löytyä urheilusta. Mitä jos hallitus olisi kasvuyhtiön valmennusrinki?

Tarvitaan siis unelmat, tavoitteet, kilpailukalenteri ja harjoitusmäärät. Sitten edelliset on dokumentoitava kaikille ymmärrettäväksi ja ryhtyä harjoittelemaan kohti kisoja. Valmennusringin tehtävä on seurata kehitystä, sparrata ulkopuolisena, tuoda lisäarvoa ja uutta tietoa sekä kommentoida harjoitusten tuloksia.

Käytännössä ultraketterän hallituksen voisi rakentaa vaikkapa Teams / Slack -ympäristöön, johon suunnitellaan projektit, materiaalit, dokumentaatio ja kohtaamiset pilvessä.  Normaalin hallitusohjelman lisäksi hankkeita ja lisäharjoitteita voidaan lisätä tarpeen mukaan ja löytää niihin sopivaa apua yrityksen ekosysteemistä.

Millaisia ajatuksia? Voisiko gasellimainen, moderni hallitustutka tuoda hyveen useamman ulottuville?

Lue Myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.