Kymmenen vuotta blogia

11.04.2020 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kymmenen vuotta blogia

Tänä vuonna päiväkirjani verkossa täyttää kymmenen vuotta. Ensimmäinen kirjoitus väheksyi blogien merkitystä ja mahdollisuuksia. Sittemmin kirjoittamisesta on kasvanut rakas harrastus ja keskeinen osa ammatillista identiteettiä.

2010 olin uuden edessä. Olin elokuussa perustamassa konsulttiyritys Rome Advisorsia, jonka kautta toimin osittain yhä edelleen. Haaveina oli asua maalla, tehdä liikkuvaa työtä ja löytää ehkäpä kirjoittamalla itselleen sopivat asiakkaat kumppanit.

Kymmenen vuotta myöhemmin olen kirjoittanut yli tuhat ajatusta, rakentanut yhden menestyneen konsulttiyrityksen, vienyt toisen liiketoiminnan osaksi pörssiyhtiötä ja ehtinyt olla reilun kaksi vuotta töissäkin.

Olen jälleen uuden alussa. Pohdin seuraavaa yritystä (joka olisi itselleni numero 16.) ja vaihetta elämässäni. Ajatusten jakaminen verkossa, osana työtehtäviä, ideoiden testaaminen ja verkostojen pyörittäminen on täysin normaali osa tekemistä.

Se mitä en osannut odottaa kirjoituksiltani oli ajoittainen valtava suosia, sen lisäämä kysyntä konsultoinnille ja muut lieveilmiöt hyvässä ja pahassa. Olen tahallaan halunnut herättää tunteita, jakaa mielipiteitä käyttäymiselläni ja sitä kautta ansaita lisää näkyvyyttä tekemiselleni.

Kiinnostava osa vaikuttamista verkossa on ollut myös inbound -markkinoinnin tai kasvuhakkeroinnin opettelu hakukoneissa, verkostoissa, ryhmissä, ja some-kanavissa. Edellisissä aloitettu mellastaminen on poikinut myös yli kymmenen esiintymistä eri medioissa ja satoja puhekeikkoja. Kasvu, johtaminen, digitalisaatio ja markkinointi ovat kulkeneet teemoina läpi vuosikymmenen.

Minulle avokeittiössä toimiminen on helpoin, nopein, kustannustehokkain ja paras tapa yrittää ja onnistua. En ehkä osaisi enää tehdä asioita toisella tavalla. Ihmettelen ihmisiä, jotka eivät viesti tai nojaavat menestyksensä pelkkään myynnin ponnisteluihin. Minulle aktiivinen kommunikaatio on tarkoittanut markkinan syntymistä, segmentoitumista ja asiakkaiden helppoa löytämistä. Usein ihmiset ovat jo ennakkoon päättäneet, mitä he haluavat kanssani tehdä.

Olen pyrkinyt varsinkin ensimmäisinä vuosina jakamaan oppejani vaikuttamisesta verkossa ja sen ulkopuolella. Kiitos Jarkko Kurvisen, saimme myös kirjan Henkilöbrändi. Päämäärä ei koskaan ole brändäys, mutta siitäkin on selvästi apua.

Jos jokin harmittaa, niin yhä vituttaa sanojen ja tekojen laittaminen vastakkain. Kaikkea tekemistä tulisi edeltää puhe, kriisissä puhumme aina toisillemme ja tärkeintä on sekä sanoa että tehdä. Omalta osaltani homma on toiminut ja olen enemmän kuin kiitollinen tuloksista.

Ensin mietin pystynkö kirjoittamaan sata, kaksi, viisi tai tuhat tekstiä. Enää en mieti tavoitteita, määriä, kanavia tai mittareita ollenkaan. Nautin siitä, että kirjoittaminen auttaa jäsentämään ajatuksia, saamaan vastakaikua ja synnyttämään osaltaan tuloksia arjessa.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.