Visio kriisissä

04.04.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Visio kriisissä

Miten synnyttää visio ja motivaatio kun maailma on myrskyssä?

Usein visiot perustuvat kasvuun, menestymiseen ja markkinan voittamiseen. Miten motivoitua huomiseen, kun uutiset lupaavat ongelmia, tappioita, työttömyyttä ja murhetta. Mistä löytää voima pysyä positiivisena ja jaksaa rakentaa parempaa huomista.

Pakko on minusta huono selitys. Pakon edessä toimiminen saa meidät kyllä liikkeelle, tekemään nopeita päätöksiä ja uhraamaan asioita, mutta se myös syö energiaa paljon enemmän kuin vapaa, motivoitunut ja stressitön suoritus. Selviämme koska on pakko on huono peruste.

Voisiko visio ja sitä kautta motivoituminen syntyä maailman valloituksen sijaan omaan peliin keskittymisestä. Mitä jos laskisimme katseen visiosta arjen kohtaamisiin, asiakassuhteisiin, toimitusketjuihin ja niiden sekä kulttuurimme uudistamiseen. 

Tarvitseeko ihmisten enää palata toimistotyöhön? Voisimmeko osana YT-prosessia uudistaa työsopimukset siten, että jatkossa työntekijä voi valita aikansa ja paikkansa. Pidettäisiinkö kiinni yhteisistä hetkistä, videotreffeistä ja uusista harrastuksista. Voisiko visio rakentua paremman ja nautittavamman arjen päälle?

Arvaan aika monen tuottavuuden kasvaneen läsnätyössä. Työmatkat, rupattelut, kahvittelu ja lounaat vievät aikansa. Rauhalliset aamutoimet, hyvä aamiainen ja ulkoilu tekee ainakin meistä entisistä ”konttorirotista” parempia arjen kohtaamisissa.

Mitä uutta voisit aloittaa tänään? Voisitko laajentaa aiheita, joista olet syvällisen kiinnostunut? Voisitko käyttää aikaasi myös itsesi kehittämiseen ja haaveilla asioista, joihin et enää koskaan palaan. Mitä jos visiosi olisikin uusi aika ja elämä, jossa vanhaan runttaamiseen ei tarvitsekaan palata.

Moni työkulttuuri on tottumuksen orja. Raahamme kannettavia tietokoneita samoihin tiloihin, joissa sitten tuijotamme ruutuja ja muka kuuntelemme toisia. Olemme usein paikalla, muttemme aina läsnä. Voisiko uusi visio olla lupaus tehdä asiat itselle ja muille aina vain paremmin?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.