Hyvä omistajastrategia

29.02.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hyvä omistajastrategia

Hyvä omistajuus kasvattaa omistaja-arvoa, osaamista ja hyvinvointia ilman aikataulua. Hyvän omistajuuden tulisi olla enemmän arvo kuin ajatus rikastumisesta. Hyvän omistajuuden johtaminen ja kehittäminen vaatii oman suunnitelmansa eli strategiansa.

Joskus omistajilla on vaikeaa naulata omistajuudelleen selkeää visiota. Sitä, tai hyvää missiota tarvitaan tavoitteiden konkretisoimiseksi. Luomalla päämäärä synnytetään määrälliset ja laadulliset tavoitteet, valitaan voitettavat taistelut, ymmärretään mikä muuttuu ja tehdään toimintasuunnitelmia sopiville ajanjaksoille.

Näin unelmista tehdään totta.

Yksi hyvän omistajastrategian tavoite voi olla ”listattavissa.” Se tarkoittaa, että yritys menestyy, on luotettava, maineikas, tunnettu hyvästä kulttuurista jne. Tälläisen yrityksen omistajilla on käsissään kaikki mahdollisuudet. Myydä, olla myymättä, laajentaa omistusta, saada helposti instituutionaalista rahoitusta jne. Listattavissa oleva yritys on hyvissä käsissä.

Jos tavoitteena on mahdollisuus listata, tarvitaan paljon työtä, konkretiaa ja tavoitteita aineettomien arvostuksien luomiselle. Hyvä maine, brändäys, henkilöstökulttuuri ja yleinen arvostus ottaa aikansa. Tilipäivä investoinneille kohtaa jos ja kun omistuspohjaa muutetaan.

Voi olla että kymmenen vuoden päästä asiakas haluaa tietää, miten yritys on omistettu. Se vaatii yhtiöiltä läpinäkyvyyttä, luotettavuutta, avointa viestintäkulttuuria ja kykyä erottua edukseen. Oman osaamisensa viestimiseen yritys tarvitsee johtamisen, viestinnän ja kulttuurin rakentamisen taitoja.

Näin pehmeät arvot kohtaavat kovat arvostukset.

Hyvä omistajastrategia ponnistaa halusta olla hyvä omistaja, omistaa ammattimaisesti ja parantaa tekemistä hyvistä tuloksista huolimatta.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.