Hallituksessa töissä

04.02.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Hallituksessa töissä

Voi olla, että vuoden aloitus on kiihkeintä aikaa hallituksissa. Ajattelin ennen, että se on alkusyksy, jolloin usein ruuvataan strategiaa, mutta ehkä se on sittenkin alkuvuosi, jolloin siunataan viimeiset tulokset, katsotaan uutta eteenpäin ja pohditaan miten tänä vuonna johdetaan ja mitä pitäisi muuttaa parempien tulosten puolesta. Toki jatkuva ruuvaaminen on arkea yhtiössä, jossa hallitus on oikeasti töissä.

Olen mukana tänä vuonna viidessä eri hallituksessa. Yhdessäkään ei istuta ihmettelemässä pelkästään eilisen tuloksia, toimarin tekemisiä tai vuosikellon mukaisia hallinnollisia asioita. Yhdessäkään ei ensinnäkään ”istuta” vaan ollaan yhtiössä ja omistajilla töissä. Moni pitää hallitustyötä turhana, mutta kun rytmi omistajien, johdon ja tulevaisuuden tavoitteiden kanssa löytyy, niin päästään taatusti hyvässä ja pahassa töihin.

Hallitus on työpaikka muiden joukossa. Ei mikään virka, eikä paljonkaan statusta, mutta hitosti hommia huomisen ja paremman yhtiön puolesta. Hallitukseen kulkee hyvässä hengessä ja luottamuksessa kaikki sotkut, virheet ja epäonni, mutta myös onnistumiset, edistymiset ja oikealta tuntuvat päätökset hetkessä.

HALLITUKSESSA OLLAAN TÖISSÄ KUTEN MISSÄ TAHANSA.

Hyvä suoritus sisältää järjestelmällisyyttä, valmistautumista, suunnitelmallisuutta, ennakointia, jakamista, osallistumista, päätöksentekoa, muistamista, raportointia ja yleensä virheen kautta oppimista. Tulee menestystä tai oppia kuten on tapana sanoa.

Hallituksessa pärjää hyvin kun välittää yhtiöstä, sen johtamisesta ja huomisesta. Hallituksen tekemisestä tulee kiitosta kun ymmärtää yrityksen olevan työmaa ja hallituksen töissä. Hyvää syntyy jos saa ihmiset ymmärtämään, että hallituksessa tehdään yhdessä parempaa yritystä ja huomista.

Hyvä hallitus saattaa olla Suomen huonoiten kapitalisoitu mahdollisuus yrityksissä. Jokaisen omistajan tulisi ahnehtia itselleen paras mahdollinen hallitus. Jokaisen hallituksen pitää vaatia itseltään näkyviä tuloksia. Johtajan tulisi kysyä ketä hän saa hallitukseensa johtamista ja yhtiötä kehittämään.

Raskasta hommaa, täynnä keskeneräistä ja haastavaa, mutta ajoittain palkitsevaakin sanon minä. Hyvin käy työstä hallituksessa työskentely. Eipä mene päivää, etten jokaista ajattelisi, työstäisi ja ainakin ajatuksissani parantaisi. Sellaista se minusta on. Olla hallituksessa töissä on olla yrityksen ja sen omistajien palveluksessa paremman huomisen puolesta. Hyvä tapa tehdä työtä ja tulosta, vaikka välillä ihan vihkon kautta mennäänkin.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.