Yhteen maaliin

31.12.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Yhteen maaliin

Tänä vuonna Suomen urheilussa on tehty historiaa empatialla. Markku Kanerva ja Jukka Jalonen ovat molemmat huippujohtajia ja valmentajia, jotka tunnetaan empaattisesta tavastaan johtaa, olla apuna, tukena, rakentaa joukkuetta pitkäjänteisesti ja antaa ammattilaisten tehdä tehtävänsä.

Miten tämä liittyy yhteen maaliin pelaamisessa yritystoiminnassa? Siten, että on aika luopua omistajien hallitusten ja johdon välisistä jännitteistä ja tunnistaa, että tavoitteet ja hyödyt ovat samat ja yhteiset.

Yritys, kuten seurakin, tarvitsee pitkän ajan menestymiselle kaikilla eri mittareilla viisaan omistajan, hyvät asiantuntijat, erinomaisen valmentajan sekä pelaajat, joista kasvaa yhtälöään suurempi ilmiö vuosittain. Tapparan eläköityvä Mikko Leinonen kertoi juuri haastatteluissa laittaneensa koko koneiston myynnistä, tukiorganisaation kautta urheilutoimintaan kuntoon.

Vaihdetaan toimari. Hallitusta on pienennettävä. Tarvitaan uusia pelaajia. Kaikki tälläiset ratkaisut hoitavat oireita eikä itse tautia. ”Peli on aina pelaajaan suurempaa” ja siksi kokonaisuus ratkaisee. Toki pelaajamateriaalia ja avainhenkilöitä on vaihdettava, jos oikeaa yhtälöä ei sillä hetkellä synny. Jokaiselle löytyy paikka menestyä jossakin joukkueessa.

Osa omistajien ajattelusta ja malleista on jäänyt 80-luvulle. Kaikenmaailman ”omistaja päättää,” Minä päätän ja me katsomme kuinka sinä suoritat joutavat sinne kultaiselle vuosikymmenelle. Uuden vuosikymmenen kääntävä omistaja, hallitus ja johto lähtee rakentamaan jatkuvaa menestystä, alati paranevia tuloksia ja sitä kautta saagaa, josta kasvaa siihen osallistuville arvokkaimpia asioita elämässä. Se onnistuu vain ottamalla kaikki mukaan yhteiseen peliin, tekemällä toiminnasta yhdessä läpinäkyvää, tavoitteellista ja ammattimaista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.