Pihtisynnytysten 2019

18.12.2019 | Kasvu | Ville Tolvanen

Pihtisynnytysten 2019

Päättyvä vuosi on urani kannalta jälleen käänteentekevä. Eräs talousoppinut totesi kerran Villen harrastavan tälläisiä kolmesta viiteen vuoteen kestäviä retkiä. No Digitalistin tarinaa luodessa meni kuusi. Poikkeus vahvistanee säännön.

Vuosi käynnistyi isolla, vaikealla ja raskaalla päätöksellä siirtyä syrjään Digitalistin toimitusjohtajan tehtävästä. Valtava muutos arjessa, tekemisissä ja erityisesti tunteissa. Ehdottoman oikea päätös näin jälkeen päin katsoen. 

Mietin mihin kanavoida aikaa ja energiaa ATK:n jälkeen. Ryhdyin pohtimaan jo aiemmin porukalla pohdittua sinivalkoista omistajuutta, sen johtamista, osaamista ja kehittämistä.

Alkoi ihmeellinen retki maailmaan, jota en tiennyt olevan olemassakaan.

Vuosien järjettömän työntekomäärän jälkeen, oli myös aika yrittää tunnistaa kohtuutta, opetella kävelemään ja toteuttaa jotain omia haaveita. Aika spontaanisti ostimme kesällä vanhan kivitalon isolla tontilla Italiasta ja ryhdyimme pohtimaan, voisimmeko jakaa aikamme kahden maan ja kodin välillä. Vanhasta, kesken jääneestä unelmasta pyyhittiin pölyt pois ja samalla aloin pohtimaan, voisiko työntekeminen yritysten hallituksissa olla käyttöliittymäni työelämään.

Moment Group muotoiltiin täysin uusiksi vuoden aikana. Omistajastrategia, tehostamisohjelma, avainrekrytointeja ja uusi organisaatio ponnistaa lähes 300 osaajan ja 20 meur liikevaihdon avulla uutena ja entistäkin parempana Moment Digitalina. Virtualisoimme yritysten palveluprosesseja, ulkoistamme asiakaspalvelun tehtäviä ja myymme yhteisöjen puolesta sähköisissä kanavissa.

Rakennusteho on kiinnostava rakennusalan kehittäjä. Liityin keväällä yhtiön hallituksen varapuheenjohtajaksi, uudistimme hallituksen työskentelyä, päivitimme strategian ja nyt teemme “Rakennustehon Elämänlaadusta” totta. Kiinnostava kasvuyritys, jossa täysin poikkeuksellinen yrityskulttuuri.

Digitalist kasvaa ja luo nahkaansa kansainväliseksi digitaalisen transformaation osaajaksi. Vuoden aikana jo syksyllä 2018 luotu strategia vahvistui yritysten asiakaskokemusten kehittäjäksi, kansainvälistyminen jatkui ja yritys voitti maailmanluokan asiakkaita. Vuonna 2019 yrityksen suurin markkina oli Ruotsissa ja toiminnan operatiivinen painopiste Suomen rajojen ulkopuolella. Jatkan toistaiseksi hallituksessa. 

Novita digitalisoituu, kansainvälistyy ja vie poikkeuksellista perhetarinaa seuraavalle tasolle. Vuoden aikana päivitimme strategiaa, tutkimme lukuisia yrityskauppoja ja valmistelimme yhtiötä seuraavaan kasvun vaiheeseen.  Novita on uskomaton perhetarina, joka ponnistaa lankojen valmistajasta kansainväliseksi verkkoyhteisöksi ja inspiroi satoja tuhansia lankamaailman harrastajia.

Vuoden alusta liityn Reka Oy:n hallituksen varapuheenjohtajaksi. Mielenkiintoisessa vaiheessa oleva 4. Sukupolven kaapelivalmistaja ja monialayhtiö luotsataan uusin ajatuksin uudelle vuosikymmenelle. Mielenkiintoinen haaste, johon kietouu moni urbanisaation megatrendi sähköautoilusta, älykotien kautta koko digitalisaatioon.

Etsin tasapainoa tuottavan hallitustyökentelyn, satunnaisen konsultoinnin ja Italiassa elämisen välille. Alkava vuosi antaa suuntaa tulevalle tekemiselle. Harkitsen vielä yhtä hallituspaikkaa etabloituneessa yritystoiminnassa.

Konsultin ja yrittäjän veri vetää tekemään seuraavia menestystarinoita.

Kiitos sinulle kanssakulkija ajan, hetkien, tiedon ja taitojen jakamisesta. Kulunut vuosi oli ehkäpä pihtisynnytyksiä täynnä, mutta väkevistä tunteista huolimatta olo on aika kiitollinen ja levollinen. Ehkäpä se kertoo valintojen onnistuneen ainakin kohtuullisella tavalla.

Tänä vuonna opin taas aivan uusia asioita ja omistajuuden maailma jopa mullisti ajatteluani. Välillä tuntuu kuin lähes 25 ammattilaisvuoden jälkeen olisi pään sisältä löytynyt salainen huone täynnä toisiaan kiehtovampia arvoituksia. Ai miten mieletöntä aivokarkkia!

Tulevalta vuodelta ja vuosikymmeneltä toivon yhä edelleen itselleni malttia nauttia tekemisen rinnalla myös elämästä ja aivan tavallisesta arjesta. Luulen, että tulevana vuotena, ehkä seuraavina, käynnistetään taas uudet tulevan vuosikymmenen menestystarinat. Niitä kohti uutta ja vaikeaa halaten!

Kiitos kun olet ja saan olla. Hienoa aikaa kaiken kaikkiaan!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.