Agnes & Albin: Ensimmäinen joulu

15.12.2019 | Kasvu | Ville Tolvanen

Agnes & Albin: Ensimmäinen joulu

Ostimme viime kesänä vanhan kivitalon isolla tontilla Piemontesta. Ajatus oli toteuttaa molempien haaveita jaetusta elämästä Italiassa ja Suomessa, sekä rakentaa kohteesta lomatalo tai pieni majapaikka.

Halusimme kiehtovan, vanhan talon logistisesti sopivasta kohdasta. Sijainti vanhan linnan kylässä ”Borgo Villassa” lähellä Nizza Monferaton kaupunkia on todella hyvä. Parin tunnin ajomatkan päästä löytyvät niin Milano, Torino, Genova kuin Ranskan Nizzakin. Koko Piemonte on täynnä kiinnostavia pikkukaupunkeja ja viinikyliä. Piemonten alueen identiteetti muodostuu viinin, maatalouden ja niihin kietoutuvan matkailun ympärille. 

Talomme sijaitsee siis mäen päällä vanhassa linnoituskylässä, jota ympäröi Nizza.doc viiniviljelmät ja satunnaiset teolliset työpaikat eri kylissä. Alue on jälleenrakentamisen kourissa. Aikanaan kaupungistumisen tyhjentämiä taloja ja kyliä herätellään henkiin ja remontoidaan matkailun ja majoittamisen käyttöön. Barbera -viini on alueemme yksi ylpeyden aihe ja siitä rakennetaan kovasti haastajaa Piemonten kuninkaallisille Barololle ja Barbarescolle.

Syksyi kului remontteja aloitellessa ja sukkuloidessa Suomen ja Italian välissä. Kaikki ottaa aikansa, mutta asiat Italian päässä ovat toimineet jopa odotuksia paremmin. Tiivis viljelijäverkosto muodostaa myös ringin sähkö-, putki- ja korjausalan ammattilaisia. Avun ja palveluiden saaminen on ollut jopa helpompaa kuin Suomessa. Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. Ainoat älyttömyydet löytyvät joistakin viranomaisiin liittyvistä asoista, joiden byrokratia vetää suomalaisen sanattomaksi. Esimerkiksi pankissa vierailusta on vaikea päästä ulos alle puolessatoista tunnissa.

Vuoden alusta Italian talosta tulee virallinen kotimme, koiramme Lido on jo muuttanut ja sukkulointi tapahtuu täältä pohjoiseen. Talo alkaa jo tuntua omalta, remontoinnit ja sisustaminen etenevät ja joka päivä opimme jotain uutta. Elämästä olisi helppo somettaa romanttinen versio joulukuun auringosta, päivittäisestä vierailusta rautakaupasta tai sitten umpirehellinen kuva piha- tai kylpyhuoneremontista. Paljon olemme saaneet lyhyessä ajassa valmiiksi mutta riittävästi on haastettakin.

Pohdimme vielä miten taloa tullaan vuokraamaan, missä itse haluamme viettää aikaa ja miten työt Suomessa, aika Italiassa ja Agnes & Albin limittyvät arjessa. Varmaa on se, että vuosi 2020 tullaan elämään pääosin talon ja sen tarinan jatkamisen mukana.

Teimme päätöksen talon ostamisesta ja unelmien toteuttamisesta lopulta aika spontaanisti. Hyvän ystävän neuvot auttoivat ja talon tunnelma vei ajatuksemme. Loppu onkin sitten ollut jatkuvaa riehumista, logistiikkaa ja kaikenlaisia yllätyksiä. Lidokin tykkää ja työleirillä kunto kohenee. Ruoka, ihmiset, kulttuuri ja kokemukset ovat aitoja, maanläheisiä ja hyviä. Näissä tunnelmissa vietämme ensimmäisen joulun uudessa kodissa Italiassa. Mukava huomata, että tunnelmat paranevat viikottain.

Elämää Agnes & Albinissa vois seurata Instargramissa @Agnes_and_albin

V

Lue Myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Eeva Kärki
2019-12-16 21:10:17

Hei Ville!
Kiitos mukavasta artikkelistasi, johon oli helppo samaistua. Olemme lähes naapureita! Meillä on toinen Piedmonten joulu edessämme. Ostimme pari vuotta sitten talon Castagnole delle Lanzesta. Olisi kiva tavata ja vaihtaa kokemuksia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2019-12-17 15:55:51

Onnistuu varmasti! terkut, Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Merit Kuusniemi
2019-12-18 10:41:24

Onnea ja upeaa! Minun unelmani on toteutumassa pikkuhiljaa 40 minuuttia Nizzasta luoteeseen myös pikkukylässä. Nyt varsinkin kaipaan Välimeren valoa; vaikka siellä onkin paljon satanut tänä syksynä, niin kun aurinko näyttäytyy niin se on elämänlähde mitä suurimmassa määrin keskellä talveakin. Sitä jäin pohtimaan että kylläpä teillä on reipas koira kun on ihan muuttanut Italiaan ja pärjäilee, hoitaa mutkinat sun muut. ;-) Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2019-12-18 20:45:12

Kiitos samoin!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.