Blogivuosi 2019

07.12.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Blogivuosi 2019

On aika ihmetellä aikaa ja päättyvän vuoden tuloksia. Lyhyt katsaus vaikuttamiseen verkossa. 

Aloitin blogaamisen vuonna 2010. Vuosien varrella omista sisällöistä, niiden jakamisesta omissa kanavissa, ryhmissä ja asiakkaille on tullut normaali osa työntekoa. Joskus kuvasin siirtäneeni työpisteeni verkkoon.

Minulla ei ole vuosiin ollut mitään erillistä, tavoitteellista vaikutusstrategiaa. Kirjoitan kokemuksistani, siitä mitä teen ja kuratoin aikaa siten, kuin minä sen koen.

Puolijulkisessa vaikuttamisessa kiehtoo palaute, uudet kontaktit, asiakkuudet ja uteliaisuus kaikesta siitä, mihin tämä kaikki hieno voi vielä johtaa.

Kuluvan vuoden aikana siirsin vaikuttamiseni painopistettä digitalisaatiosta omistajuuteen. Tuore, hankala, abstrakti ja kapea aihe, jonka tutkiminen ja hutkiminen on jo nyt tuottanut paljon mielihyvää. Naamakirjan ryhmäänkin Omistajat .org on tullut mukaan yli tuhat asiantuntijaa, yrittäjää, johtajaa ja omistajaa.

Verkossa vaikuttamisesta on tullut arkipäiväistä. Samalla jyvät erottuvat akanoista vaikuttajamarkkinoinnissa, keskustelujen herättäjänä ja eri aihepiirien mielipidevaikuttajina. Kohina vähenee koko ajan yhä useampien luopuessa omasta tekemisestään. Median uudessakin maailmanjärjestyksessä pieni joukko huippuja viihdyttää ja kiihdyttää isoja massoja.

”Jotkut soittavat levyjä ja muut tanssivat.”

Niinhän se oli massamedioidenkin aikakaudella. Ei mikään ole siitä muuttunut kuluttajien näkökulmasta, vaikka vaihtohtojen määrä on räjähtänyt ja mediaympäristö kansainvälistynyt. Laadulla on aina aikansa ja paikkansa. Parhaimmat tubettajat, blogaajat ja ammattikuntansa vaikuttavat vievät sekä yleisöt että rahoitukset. Pinnan alla kuplii luonnollisesti tuhannet vaihtoehdot ilman suurten massojen huomiota.

Itselleni on täysin luontevaa kuratoida tekemistäni ja ajatuksiani verkossa. Tavoitan kaikki sidosryhmäni alustoilta, saan jatkuvasti palautetta ja löydän uusia mahdollisuuksia. Vaikka en varsinaisesti etsi työtä, asiakkaita tai rahoitusta, verkossa tekeminen on luonteva osa kaikkea toimintaa.

Ehkä 2019 sisältöähky on ollut pahimmillaan. Aivan kuten dotcom -buumissa, suurin osa yrittävistä antaa periksi ja markkina muotoutuu. Vahvimmat vahvistuvat ja erottuvat joukosta yhä enemmän. Hassuinta on luopua tekemisestä ja olla aivan hiljaa. Se on parasta tapa varmistaa, ettei mitään tapahdu.

Telepatia ei toimi vieläkään työn, rahoituksen tai tekemisen vauhdittajana.

Itse ajattelin joutuvani aloittamaan blogaamisen alusta uudella teemalla. Siksi olen tyytyväinen ja yllättynyt tekstieni tavoittaessa reilusti yli 60.000 kertaa tänä vuonna. Onneksi en kirjoittanut kirjaa, vaan valitsin verkon. Olisi jäänyt iso työ täysin huomiotta.

Vaikuttamista on turha ottaa liian vakavasti tai ajatella vaikeana työnä. Tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa, rytmi, keinot ja kanavat ja tehdä omalla äänellä. Joka päivä voi oppia jotain ja useimille meistä on vielä huominenkin tarjolla. Siihen on mukava kulkea kun kokee jotain oppineensa jatkuvasti matkan varrella.

Tulkoon uusi vuosi, vuosikymmen ja uusiutunut aika. Otan sen innolla vastaan huomista ja muutosta halaten.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

on joo
2019-12-07 11:19:44

” ”Jotkut soittavat levyjä ja muut tanssivat”

Jotkut tekee ja soittaa ne piisitkin itse ihan livenä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.