Oletko valmis hallitukseen?

30.10.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Oletko valmis hallitukseen?

Aika usein tapaa ihmisiä, jotka haluaisivat tehdä työtä hallituksessa. Tai puhekielessä puhutaan valinnasta tai pääsystä hallitukseen. Miten pääset hallituksen jäseneksi?

Tärkein asia on tietysti kertoa kaikkialla ja kaikille, että haluat tehdä työtä hallituksessa. Toiseksi tärkein asia on tunnistaa, ymmärtää ja kirkastaa, mikä tekee sinusta arvokkaan hallituksen jäsenen. Kolmas asia on profiloitua ammattilaisena teemoihin, joista on omistajille, hallituksille ja yritykselle arvoa.

Oletko valmis hallitukseen?

Mieti, mikä tekee sinusta arvokkaan. Mieti sitten, miten muut ihmiset saavat tietää arvostasi. Et voi ajatella, että olet sopiva ja pätevä hallitustehtäviin, vaan sinun on oltava valmis tuottamaan arvoa ja pystyä todistamaan arvosi valintoja tekeville.

Kuinka monta maineikasta hallituksen puheenjohtajaa pystyt mainitsemaan nimeltä? En pysty kovin montaa minäkään. Eloranta, Lilius, Ollila…. lista on lyhyt. Olen pohtinut, voisinko olla ”isona” arvostettu ammattimainen hallituksen puheenjohtaja. En tiedä vielä, eikä huomisen kohtalolla ole niinkään väliä. Pohdin kuitenkin, miten kehitän itseäni paremmaksi hallituksen jäseneksi, puheenjohtajaksi ja ammattilaiseksi.

Miten valmennan itseäni tämän päivän ja huomisen haasteisiin?

1. Tapaan mahdollisimman usein omistajia, hallitusammattilaisia, sijoittajia ja johtajia. Yritän ymmärtää mitä muut ajattelevat, mitä asioista ajatellaan yleisesti ja muodostaa oman näkemykseni asioista.

2. Sisällöt. Tuotan paljon omia näkemyksia, jaan niitä useissa eri kanavissa ja kuratoin myös muiden tuottamia sisältöjä eri ryhmissä.

3. Työkalut. Tutustun, tutkin ja luon työkaluja omistajuuden johtamiseen, yritysten kehittämiseen ja hallitustyöskentelyyn. Jaan ajatuksia kuten muitakin sisältöjä ja pyrin kiteyttämään kokonaisuudesta uuden version joka kuukausi.

4. Ideologia. Perustin ryhmän Facebookiin nimeltään Omistajat. org. Pyrimme siellä parviälyllä tuottamaan ajattelua paremmasta omistajuudesta. Työ etenee hyvin edellä mainittujen kolmen toiminnon avulla.

5. Tapahtumat. Osallistun tärkeisiin tapahtumiin ja suunnitelmana on järjestää erilaisia kohtaamisia Omistajien .org kanssa. Pyrin ymmärtämään mikä tapahtumien järjestäjien agenda, ajatusmaailma ja lisäarvo meille kaikille. Yritän oppia jokaisesta kohtaamisesta.

6. Yhteisöt. Olen liittynyt tai liittymissä tärkeimpiin omistajuutta ja hallitustyötä edistäviin järjestöihin. Haluan oppia mitä kaikki muut aiheesta ajattelevat.

7. Koulutukset. Pyrin kouluttamaan itseäni asian tiimoilta. Hain ja tulin valituksi hallitustyön kehittämisen kurssille Harvardiin. Pyrin seuraamaan kansainvälisesti, mitä aiheesta ajatellaan nyt ja huomenna.

Olenko valmis palvelemaan yritystä hallituksessa? Uskon niin ja aion jatkossa olla aihessa entistäkin parempi. Näen ammattimaisen hallitusten johtamisen eräänlaisen palkkasoturin ammattina. Ehkä se olisi hyvä tapa kokovartalokonsultille ja yrittäjälle viettää uransa kypsimmät vuodet. Parasta yrittäen yritysten asiakkaille, henkilökunnalle, johdolle ja omistajille.

Lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.