Huomisen mandaatti

30.10.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Huomisen mandaatti

Ehkä yleisin omistajien toive ja kritiikki hallituksille on kyvyttömyys katsoa eteenpäin. Kuten olen aiemmin kuvannut, pidän haastetta systeemisenä. Ilman suunnitelmaa huomisesta ja siihen liittyvistä muutoksista on mahdotonta tehdä tulevaisuudesta totta.

Huomisen luomiseen tarvitaan myös ihmisiä, joilla on kykyä rakentaa uutta, johtaa muutoksia, ymmärrystä uusista asioista ja intohimoa tehdä muutoksia. Ylivoimaisesti yleisin tapa miehittää hallitukset on valita sinne kaikista kokeneimmat. Siis viisaimmat ainakin kuljettujen kilometrien mukaan.

Millaista mandaattia huomiseen kantaa uransa ehtoopuolella vaeltava?

Jokainen yritys, tilanne ja henkilö on tietysti erilainen, mutta haastaisin ajattelun, jossa huomista luodaan innolla uran kypsimmässä vaiheessa. Omistaminen on toivottavasti ja varmasti kivaa silloin, ajatus omasta osaamisesta tapissa jne. Mutta riittääkö aidosti halu, motivaatio ja taidot omaksua sellaista mitä ei vielä nähdä.

Mistä huomisen mandaatti syntyy?

Varmasti sitoutumisesta kehittämään itseään ja ajattelua, kykyä omaksua uutta ja halua muuttua ajan ja ympäristön mukana. On esitettävä valmiutta ja taitoa olla huomisen pelintekijä. Omistajat kilpailevat aina samoista henkilöistä ja siksi yksi arvoa luovan omistajan tehtävä onkin löytää parhaat ihmiset bussiinsa. Sopivuutta parantaa CV:n lisäksi henkilön halu ja kyky näyttää osaamistaan.

Uusien ajatusten, muutosten ja investointien ajoitus on avainkysymys yrityksille ja niiden omistajille. Siksi hallituksessa on syytä olla mukana kokemuksen ja näkemyksen rinnalla myös huomisen mandaatilla palvelevia. Oikeat ihmiset löytyvät rohkeasti hakemalla, tapaamalla ja kysymällä muilta kokemuksia. Aivan kuten minkä tahansa investointituotteen hankinnassa avainhenkilön maine, suorityskyky ja näytöt testeissä ratkaisevat.

Lue Myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.