Saarna

23.10.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Saarna

Nyt on hetken verran saarnattu omistajuudesta, hallitustyöstä ja johtamisesta. Mikä on saarnamiehen agenda?

Olen sättinyt omistajia kiukkuun asti, haastan hallitusta tuottamaan arvoa ja johtoa tekemään tuloksia. Kaikessa ja aina hyvää tarkoittaen ja parempaa rakentaen. 

Mikä on viesti eri osapuolille?

Omista, jos osaat ja jaksat omistaa. Sitten kun eriydyt arjesta, anna jonkun muun omistaa puolestasi. Sitä varten on ammattilaisia, pääomasijoittajia, rahastoja jne. Älä omista, jos et kanna omistajan vastuuta arvosta ja tulevaisuudesta.

Hallituksen tehtävä on luoda tulevaisuutta. Hallitus kohtaa harvoin ja jos olet sen jäsen, on tehtäväsi voittaa jokainen aloitus. Voita jokainen aloite, ole valmistautunut, ammattilainen ja ajan tasolla. Älä pidä hallitusta instituutiona, vaan rakenna siitä toimitusjohtajalle kuukauden paras päivä.

Johtaja johda äläkä selitä. Ota vastuu tuloksista ja laita lihaa peliin parempien pelien puolesta. Olet työkalu parempaan huomiseen. Se ei onnistu ilman parhaita ihmisiä bussissa mukaan lukien omistajat, hallitus ja koko yrityksen henkilöstö. Olet tiskijukka, jonka tehtävä on saada kaikki tanssimaan. Et johda yksin, vaan yhdessä koko koneiston kanssa. Hyvänä päivänä olet kaikkien suosikki, arjessa tavallistakin parempi komposti kaikille haasteille. Ihmisen paikka kasvaa isosti johtamisen ammattilaiseksi.

Parasta tulosta tulee jatkuvan kehittämisen kautta. Siihen tarvitaan rohkeutta lähteä yhdessä peliin paremman huomisen puolesta. Siksi jokaisen on siedettävä haastamista, avointa keskustelua toiminnan kehittämisestä, parannuksia, muutoksia ja haasteita viikon jokaisena päivänä. Ryhmä on aina yksittäistä omistajaa, päättäjää ja johtajaa parempi yhdessä. Siksi on syytä tehdä yrityksessä yhdessä samaa laulua laulava kuoro kohti yhdessä jaettua tulevaisuutta.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.