Suurimmat meistä ovat palvelijoita

15.06.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Suurimmat meistä ovat palvelijoita

Näin lukee Sokos Hotelsin henkilöstöoppaan kannessa. Sain ne mieluisaksi joululahjaksi. Ensimmäinen ajatus. Onpas korskeaa. Toinen ajatus. Tekopyhää? Kolmannesta en osannut enää päättää pidinkö vai inhosinko tyrkkyä ajatusta.

Sattumalta oppaat jäivät siten tutkaan, että törmään tekstiin viikottain. Jotain alkoi ajan kanssa kytemään päässäni. Ihmettelin sitä. Yritin pohtia asetelmaa, jossa iso S ja vaihtuva henkilöstö hakevat yhdessä asennetta, tekemistä ja asiakaskokemusta.

Lopulta annoin periksi. Onpas iso ja arvostettava ajatus. Yritin jopa pohtia, onko se alun perin joltakin kreikan filosofeista. Saattaa olla. Sillä ei ole väliä, mutta sillä sen sijaan on, että täällä asiakaspalvelun kehitysmaassa pitäisi enemmän ajatella juuri tuolla tavalla. Tai itse asiassa kaikkien suureksi haluavian pitäisi hakea itsestään auttajan, apulaisen ja palvelijan asenne.

Ihminen, joka hoitaa itsensä ohella muita on suuri. Ihminen, joka asettaa itsensä palvelemaan muita on suurin. Näin se on. Älä edes yritä urputtaa. Nyt en kuuntele.

On rohkeaa, ennakkoluulotonta ja arvokasta palvella ja auttaa muita. Palvelijaksi ryhtyvä sitoutuu kuulemaan toista, antamaan panoksensa itsensä ja muiden hyväksi ja menestyäkseen kasvamaan tehtävässä muiden avulla.

Palvelun tie on jatkuvan opin, palautteen ja parantamisen tie.

Olisiko minusta muiden palvelijaksi? Helposti, ja moni saattaa ajatella minun niin tekevänkin. Siis ne, jotka minua ja tekemistäni aidosti tuntevat. En koskaan laske, enkä laskelmoi avusta, palvelusta tai jakamisesta koituvaa hyötyä.

Ollakseen muidenkin kuin itsensä mielestä paras on oltava toisten palveluksessa.

Täytyy onnitella tämän opassarjan kirjoittajia. Näissä ei kerrota vain työstä, vaan myös elämästä ihmisten ja yhteiskunnan sisällä. Rapsuttamalla pintaa huomaat kaikkien suurten ja suurenmoisten, arvostettujen ihmisten tekevän palvelusta muille. Laulavan, johtavan tai hoitavan. Suurimmat meistä ovat palvelijoita.

Asian sisäistäminen avaa loputtomia mahdollisuuksia. Miten kasvamme ja kehitymme palvelijoina, mitä meistä voisi tulla ja minkä arvoisina palveluksemme voitaisiin nähdä. Siinäpä miettimistä.

Mene ja aloita maanantai puhumalla pelkästään tästä asiasta.

 

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.