Paremman omistajuuden metsästäjät

08.06.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Paremman omistajuuden metsästäjät

Oma polkuni kohti paremman omistajuuden edistämistä alkaa kirkastua. Ihmettelyllä, opiskelemisella ja etsimisellä alkanut prosessi alkaa tuntua loogiselta etapilta tarinassani.

Kirjoitin jo vuoden 2018 alussa olevani ”strategi, digitalisti ja kapitalisti.” Yrittäjyys, yritysarvon kasvattaminen ja kehittäminen on aina ollut iso osa tekemistäni. Aloitin yrittäjänä ja konsulttina, kasvoin digitalistiksi ja nyt häämöttää retki kohti paremman omistajuuden edistämistä.

Konsulttina yrität saada myytyä asiakkaalle lyhyessä ajassa isoja muutoksia ja sitä kautta tuloksellista konsultointia. Elät itse asiakastarinoiden kautta ja toivot, että arvon luominen olisi työläämpää kuin työn myyminen.

Digitalistina haluat muuttaa yrityksen ajattelua ja toimintaa yhtiön ulkopuolelta. Opetat, kirkasta, neuvot, suunnittelet ja rakennat uusia palveluita. Digitalistina sinulla on vähän valtaa yrityksen muutokseen ja uuden sekä vanhan ajattelun suhteeseen tekemisessä.

Omistajuuden kautta vaikutetaan yrityksen kulttuuriin, suuntaan, johtamismalleihin ja johtamiseen. Parempi omistajuus voisi määritellä omistajuuden merkitystä ja rooleja, kehittää hallitusten toimintaa ja yhteistyötä johdon kanssa. Paremman omistajuuden keskeisin tavoite, tulisi olla yritysarvon kasvattaminen, joka on suorassa suhteessa yrityksen kykyyn innovoida, kasvaa, tehdä tulosta ja tuottaa onnistumisia arjessa. Paremman omistajuuden kautta digitalisaatio, vastuullisuus ja kilpailukyky saattavat olla paremmin esillä yrityksen strategiassa ja arjessa.

Eilen Vesa kysyi, mitä minä odotan ”Omistajista.” Yritin antaa mahdollisimman avoimen ja suoran vastauksen. 1. Haluan oppia lisää omistajuudesta ja edistää sen kehitystä. 2. Haluan hyödyntää ja kapitalisoida oppejani omassa ja muiden yritystoiminnassa. 3. Haluan ymmärtää mitä muut ajattelevat, oppia lisää ja hyödyntää oppiani omassa tekemisessäni.

Pohdin, voisinko toimia yritysten omistajuuden edistäjänä, digitalistina ja strategina yritysten hallituksissa ammattimaisesti.

Haemme alkusyksystä Omistajissa määritelmää asialle, tutkimme mitä yhteisiä aiheita ja trendejä omistajuuteen liittyy, mietimme toiminnan muotoa ja käyttöliittymää esimerkiksi verkkopalveluna. Vuoden vaihteeseen mennessä on tarkoitus määritellä toiminnan muotoa. Tervetuloa lähtöasemalle. Tästä alkaa uusi retki kohti tuntematonta. Matkan tarkoitus on opettaa ja kasvattaa meitä ihmisinä ja ammattilaisina. Kiitos siitä, että olet jo nyt mukana matkassa. Olkoon omistajissakin mottona digitalisteista tuttu ajatus ”Meille matka on määränpää.”

 

V

Lue Myös:

https://www.villetolvanen.com/fi/2018/01/19/strategi-digitalisti-ja-kapitalisti/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.