Alustatalouden lapset

06.06.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Alustatalouden lapset

Etsitkö uutta suuntaa urallesi? Haluatko uusiutua, onnistua yrittäjänä tai löytää uusia tuttavuuksia? Minulla on sinulle outo, mutta toimiva ajatus.

Internet on käyttäjien verkosto. Eri pilvipalvelut (FB, Lin, Tw, IG jne.) yhdistävät käyttäjiä, aiheita ja asioita toisiinsa. Hyödyntämällä alustatalouden oppeja ja älykästä ympäristöä voit rakentaa itsellesi toimivan verkoston verkossa. (olen toistanut tämän saman kaavan kolme kertaa menestyksellä).

  1. Pohdi riittävän iso ja universaali aihe, joka kiinnostaa sinua oikeasti. (Aihetta voi olla vaikeaa keksiä, mutta mieti mitä olisit valmis edistämään vuosia ja tuhansia kertoja)
  2. Luo asialle oma ryhmä verkossa, kutsu ystäviä, samanmielisiä, erimielisiä ja tuntemattomia liittymään ryhmään.
  3. Ala asiasi majakaksi. Julkaise, jaa, kuratoi ja keskustele aiheesta. (älä pelkää, vaikka aluksi 99% julkaisuista on omiasi) ”Kukaan ei tanssi alkuillasta”
  4. Mieti millaiset ”käyttöliittymät” kuten kohtaamiset, työkalut, palvelut yms. Edistäisivät asiaa.
  5. Puhu asiasta ihmisten kanssa, tapaa asian osaajia ja etsi käsiisi kaikki keskeinen aiheesta.

Verkostomainen tekeminen on digiaikaa ja edistää uskomattoman nopeasti omaa osaamistasi. Osallistumalla, jakamalla ja välittämällä ihmisistä ja asioista opit itse ja nouset väistämättä aihepiirin valoksi. Arki on jaettua pimeyttä ja meistä jokainen kaipaa kynttilöitä. Siksi etsimmekin valoa verkosta ja erilaisista verkostoista.

Luovu häpeästä ja hyppää verkon vietäväksi.

 

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.