Hallituksen ensiaskeleet

04.06.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hallituksen ensiaskeleet

Eilen aloitin hallituksen jäsenenä rakennusalan kasvuyhtiössä. Ennen ensimmäistä järjestäytymistä ja yhtiökokousta olin keskustellut omistajien kanssa heidän tavoitteistaan, strategiastaan ja järjestäneet yhtiössä päivän mittaisen tutustumispäivän, jossa puhuimme yrityksen strategiasta, ympäristöstä ja megatrendeistä. Aiemmin olimme sopineet myös hallituksen tehtävästä ja omasta roolistani siinä.

Järjestäytymiskokouksessa keskustelimme hallituksen roolista, toiminnasta ja tulevasta strategiakierroksesta. Teemoitimme loppuvuoden kokoukset selkeiksi työpajoiksi, sovimme strategiaa ja muita tärkeitä asioita edistävistä työryhmistä ja hallituksen kommunikaatiosta kokousten välillä (whatsapp).

Hallitusten jäsenten kanssa puhuimme siitä, kuinka tärkeää on, että hallitus on ryhmätyötä, hyödynnämme yksilöiden vahvuuksia ja tuemme omistajia sekä johtoryhmää yhtiön arvon kasvattamisessa. Hallitus ei voi eristäytyä eikä toimia ”rehtorin kansliana” vaan integroitua omaan tehtäväänsä osaksi yhtiön johtamisjärjestelmää.

Esimerkillistä toimintaa kasvuyritykseltä ja todella innostava tapa liittyä hallitukseen. Työtä riittää loputtomasti, eikä haasteetkaan ole pienimmästä päästä. Uskon vahvasti tälläiseen systeemitason johtamisjärjestelmään, jossa roolit, tekeminen ja yhteistyö toimii yhtenäisenä joukkueena.

Enpä voisi olla enemmän aiheesta, työstä ja vastuusta motivoitunut!

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.