Omistajuus 2.0

29.05.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Omistajuus 2.0

Mitä omistat on tärkeä kysymys. Vielä tärkeämpi kysymys on miksi ja miten omistat. Tiedätkö mitä ja miten meinaat omistaa huomenna? Millainen on sinun omistajuus 2.0

Vielä löytyy paljon yrityksiä, joiden omistajastrategia on päivittämättä. Asiasta on ehkä puhuttu, mutta ajattelua ei ole viety kirjatun suunnitelman tai osakassopimuksen kautta arkeen. Omistajuudelta puuttuu suunta.

Olin taannoin mukana päivittämässä omistajien tahtotilaa ja tarkoitusta yhtiön omistamisesta. Kävimme läpi yhtiötä, sen tilannetta, toimintaympäristöä ja mahdollisuuksia megatrendien kautta. Keskustelussa otettiin myös oppia ja kantaa kilpailijoiden tekemiseen. Lopputulos oli yhteinen. Omistajuudessa on kehitettävää, yhtiöllä mielenkiintoisia mahdollisuuksia, tilaa kasvaa ja paljon paljon kehitettävää. Syntyi yhteinen ajatus omistajuudesta, jota vielä syvennetään erillissä työpajoissa avainhenkilöiden kanssa.

Aiemmin pohdimme tässä ryhmässä omistajuuden “hygienia -testiä. Eli sitä, onko omistaminen rakenteellisesti ammattimaista ja löytyykö yrityksestä selkeä dokumentaatio omistajien tahtotilasta.

Omistaja-arvon driverit -piirakka voisi hyvin toimia omistajastrategian pohjakuvana ja hygienia -testin läpäisy tahtotilana. Kehittämisen ja sen valvomisen voisi ripustaa omistajuudesta riippuen hallituksen harteille. Ainakin hallitus voi omistajilta parempaa omistajuutta tarvittaessa vaatia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.