Millaista on hyvä markkinointi?

27.02.2019 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Millaista on hyvä markkinointi?

Millaista on hyvä markkinointi?

Aika päivittää asia ikuisesta aiheesta. Määritelmiä markkinoinnille löytyy hetkessä useita, vaikka oma meistä jokaiselle. Silti tärkeää olisi erottaa hyvä huonosta ja kustannus investoinnista. Ajatus siitä, että markkinointi olisi aina investointi on hölynpölyä.

Ajatus markkinoinnista pelkkänä näkyvyytenä, vaikuttamisena, vuoropuheluna tai niiden yhdistelmänä joutaa romukoppaan. Irrallinen mainostaide näyttäytyy maksajalle aina kustannuksena. Investointi markkinointi on vasta sitten kun se nimensä mukaisesta avaa markkinoita, eli herättää huomiota, luo puheenaiheita, aiheuttaa keskustelua ja työntää yrityksen kasvuun. Harvinaista, mutta mahdollista.

Hyvän markkinoinnin tunnistaa siitä, että siitä pitävät asiakkaat ryhtyvät puhumaan aiheesta ja levittämään sanaa asian ympärillä. Tunteiden herättäminen kertoo syntyvästä suhteesta tuotteeseen tai palveluun. Paljon tunteita herättävät brändit synnyttävät näkyvyyttä joka kantautuu kauppana yrityksen kassaan.

Kuka sinusta tekee hyvää markkinointia?

Mitä muistat brändin tekevän käytännössä? Ruumiinavaus jokaiseen brändiin ja tekemiseen tekee hyvää meille kaikille. Miten käyttäytymällä ja toimimalla markkinoija ansaitsee arvostuksesi? Vastaus on enää harvoin mainonta, vielä harvemmin markkinointiviestintä.

Yhtiöt ja yksilöt ansaitsevat arvonsa osallistumalla ja erottumalla asenteilla, tunteilla ja tekemisillä arjessa.

Käytännön markkinointi näyttää olevan erittäin vaikeaa. Hyvin harva ylittää edes huomion kynnyksen saati sitten ansaitsee itselleen markkinoinnilla. Asiaa yritetään myös välillä keinotekoisesti kompleksioida laittamalla vaikkapa luovuus ja tuloksellisuus vastakkain, vaikka asiat ovat saman prosessin eri vaiheita. Luova ajattelu johtaa koviin tuloksiin ja tuloksia ei synny ilman aitoa luovuutta. Luovuutta ei voi monopolisoida, vaan sitä johtaa brändin omistaja yhteistyössä eri osaajien kanssa.

Vaadi enemmän. Pysäytä mainostaide ja ryhdy ratkomaan liiketoiminnan kasvuun ja kannattavuuteen liittyviä ongelmia. Kysy itseltäsi ja kumppaneiltasi. 1) Ansaitsemmeko riittävästi huomiota arjessa 2) Erotummeko siten, että maksaja ymmärtää arvomme 3) Puhutaanko meistä hyvää ja tekevätkö asiakkaamme meille markkinointia arjessa?

Mikäli kaikkeen kolmeen ei löydy selkeää todistusta ja arvoa pankkitililtä et vieläkään tee aidosti hyvää markkinointia.

Pastori Tolvanen kiertää maailmaa saarnaamassa ATK:n ihmeellisestä mahdollisuudesta, rakentavan muutoksen tarpeesta ja meidän kaikkien paremmasta tulevaisuudesta. Arkityönä muotoillaan aidosti parempia yrityksiä.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.