Visiointi

23.01.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Visiointi
Aina aika ajoin ihmisten ottaessa yhteyttä he kysyvät, että pohdittiin saako sinulta visioinnin ohella mitään konkreettista. Relevantti kysymys. Saan tilaisuuden muistuttaa, että arki kyllä sujuu ihan kädet savessa asiakkaiden haastavia muutosratkaisuja rakentaen ja rakennusliikettä kehittäen.
 
Visioinnin taito tai lahja tuntuu kiehtovan useita. Jotkut haluaisivat olla ”visionäärisiä.” Visionääriksi syntymiseen tarvitaan tietysti joku rajaus siihen, mitä asialla itse asiassa tarkoitetaan. Visio saattaa olla mitä tahansa tulevaisuuden olosuhteista määriteltynä ajankohtana saavuttamattomaan tahtotilaan yhtiön arjessa.
 
Digitalistien visio on synnyttää asiakkailla arvoa ”From ideas to Life” eli ideasta totta. Haluamme kuvata asialla rooliamme asiakkaiden elämässä ja kykyämme rakentaa uutta ideasta elämään. Olemme uuden rakennusliike ja digitalisointia kiihdyttävien ratkaisujen rakentaja.
 
Visiointi on halua ja kykyä katsoa laatikon ulkopuolelle. Visiointi alkaa olevan haastamisella vertaamalla sitä yli vallitsevien käytäntöjen ja toimintamallien. Hyvä visionti yhdistää erilaisia nykyisen ja huomisen asioita yhtenäiseksi paketiksi.
 
Pelkkä visio ja visionti on turhaa ilman selkeää strategiaa ja toimintasuunnitelmaa strategian saavuttamiseksi. Siksi visioprosessia tulisikin seurata selkeät strategiset valinnat, tiekartta tavoitteisiin ja toimintasuunnitelma voitettavine taisteluineen strategian toteutumiseksi. Vision hyvän suunnitelman kruunu ja askel eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta.
 
Visioita, visiointia ja visionäärejä tarvitaan. Heidän tehtävänsä on kertoa tulevasta, nostaa esiin mahdollisuuksia, luoda inspiroivia tulevaisuuskuvia yhteisöille ja sparrata parempia versioita vallitsevista asioista. Visioimalla luodaan kuva paremmasta ja motivaatio muuttaa vallitsevia asioita.
 
Jokainen voi harjoittaa omia taitoja visioida, katsoa laatikon ulkopuolelle ja tehdä kokeiluja vieraalla alueella. Harjoittelemalla isompaa ajattelua huomaa usein myös omat rajoitteet, haluttomuuden muutoksiin ja mahdollisuudet, jotka muut jo näkevät, mutta ihminen ei itse hahmota. Juuri siksi pieni visiointi haaveineen kuuluukin arjen askareisiin. Matka rutiineihin kulkee kirkkaammin kun on isoja ideoita huomisesta mielessä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.