Mitä opin vuonna 2018?

19.12.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Mitä opin vuonna 2018?

Vuosi käynnistyi hyvällä keskustelulla henkilöbrändeistä. Kirjoittajien ajatukset ja vastauksia kysymyksiin voit katsoa tallenteelta https://youtu.be/TdyYpqNp3sU joka onkin katsottu lähes 1000 kertaa! Hyvää keskustelua puolesta ja vastaan. Aina kun asia herättää tunteita, se myös vaikuttaa. Aiheeseen heräsivät niin Kirkko ja Kaupunki ja Hesari kuin useat blogaajatkin.

Keväällä avasimme uudet Digitalist –konttorit San Franciscossa ja Vancouverissa. Kasvoimme erityisesti kansainvälisesti ja nyt Digitalistin työntekijöillä on jo 29 eri maan passia. Yli puolet liikevaihdostamme tulee Suomen ulkopuolelta. 2019 Ruotsi näyttäisi olevan Digitalistien suurin markkina. Nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä turhan isoilla kustannuksilla.

Kesän jälkeen Grow liittyi osaksi Digitalistia. Alkusyksy meni asiakkaille ilosanomaa kertoessa ja vaativaa kulttuurimuutosta johtaen. Kirjasimme uuden strategian ja tuomme vaiheittain strategian mukaista ilmettä ja tarinaa osaksi lähes 300 Digitalistin toimintaa. Unelma kansainvälisestä innovaatioalustasta ja –verkostosta on osittain toteutunut. Suurin osa suurimmista asiakkaistamme saa käsiinsä uuden tuotteen. Olemme siis vahvasti teknologiayhtiö, joka myös muotoilee ja brändää uusia ja vanhoja asioita ideasta elämään.

Lokakuussa lanseerasimme Digitalistin toisen oman tuotteen. Leanlab – innovaatioalustan lisäksi tarjoamme myös Ticknovate –ekosysteemin lippujärjestelmien kehittämiseen. Ideana on yhdistää 3. Osapuolen palvelut osaksi palveluyritysten liiketoimintaa. Digitalistille työkalut ovat osa ajatusta tarjota osaamista, tekijöitä, menetelmiä ja työkaluja digitalisaation hyödyntämiseen. Jatkossa omille tuotteilla tullee olemaan entistäkin merkittävämpi osa tekemistämme.

Kulunut vuosi sisälsi valtavasti muutosta mm. Pari hallitusta, useamman organisaation, uusia avainhenkilöitä, tapahtumia ja yrityskaupan. Oppimiskäyrä johtamisesta, ongelmien ratkaisemisesta ja jatkuvasta kehittämisestä on korkealla. Ehkä vasta jälkeenpäin ymmärtää mitä kaikkea tässä on tullut koettua. Vuonna 2018 tuntui, että johtamisen käsikirja on auki jokaiselta sivulta yhtä aikaa. Saneerasimme, säästimme, muutimme, kasvatimme ja kehitimme yhtä aikaa. En suosittele heikkohermoisille.

Ylivoimaisesti parasta Digitalistissa ovat ihmiset. Asiakkaat, kumppanit, työntekijät ja tietysti kaikki vapaaehtoiset. Vuoden huipensi viime perjantaina Innovaatio –Summit, jossa mm. Op ja Finnair jakoivat omat ajatuksensa innovaatioiden rakentamisesta. Valon juhlaa vietettiin yhdessä pitkälle iltaan asti. Lähtiessäni kotia kohti huomasin istuvani kolmen asiakkaan, kahden tuntemattoman ja yhden ystäväni seurassa.

Törmäyttäminen on aina ollut parasta Digitalistissa. Ihmisten, asioiden ja ideoiden kohtaaminen.

 

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.