Posterboy

15.12.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Posterboy

Kun minua pyydettiin suureksi yllätyksekseni Digitalist Groupin toimitusjohtajaksi, esitin yhden ehdon tehtävään ryhtymisestä.

En muuta mitään tavassani viestiä tai tehdä töitä arjessa ja verkossa.
Aika ajoin tapaani kirjoittaa päiväkirjaani verkossa on pohdittu ääneen ja sanomatta ryhmässä ja varmaan toisessakin. Toinen pääty on ihmetellyt sitoutumistani avoimeen, alastomaan, läpinäkyvään ja alati yrittävään johtamiseen. Vastakkaisessa on oltu huolissaan vahvoista mielipiteistä ja siitä, saako koneen kapteeni osoittaa epävarmuutta haasteiden ja tehtävien edessä.
 
Digitalist ei ole tavanomainen tarina. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei välillä haaste ahdista ja hirvitä. Olisin epäreilu, jos en kuvaisi omaa näkemystäni asioista samalla tavalla kuin pyrin peilaamaan muutakin maailmaa. Luotan siis lukijani kykyyn lukea ja ymmärtää asiaa.
 
Minua on myös ehkä syystäkin haastettu kysymällä, olenko vain valokeilassa viihtyvä Posterboy vai pystynkö myös haastavan muutosyhtiön johtamiseen. Jätän luonnollisesti asian omistajien ja heidän valitsemansa hallituksen arvioitavaksi.
Niin kauan kuin olen yhtiön ratissa, annan kaikkeni yhteisen vision toteutumiseksi. 
Joku on myös aina huolissaan, mitä tapahtuu, jos näkyvä johtaja lähtee tai jää auton alle. Nämä ovat kuitenkin arjen riskejä kaikissa yhtiöissä. Ehkä parempi silti viestivä viestinviejä kuin vaikeneva lumiukko tehtävien edessä. Vaikenemalla asiat eivät edisty, vaan asian paikalle jätetään vain tyhjä paikka.
Vaikutetaan aiheisiin aina kun on omassa mielessä asiaa ja niin kauan kuin henki pihisee. 
Haluan inhimillistää johtamista ja avoimesti kertoa missä minä ja yhtiö etenevät. Teen sen parhaan osaamiseni mukaan ja aina täysillä mukana. Päiväkirjaani peilaan ajatukseni peilistä ja horisontista ajatuskulkujani seuraten. Itseilmaisu ja ajatusten Tonava on täydellistä onnistumista ja vaikuttamista tärkeämpää.
Valinta avoimesta viestinnästä tuntuu arvona arvokkaalta ja helpommalta tavalta selvitä arjessa. Väärinymmärrysten ja vahinkojen riskit tuntuvat olemattomilta yhteisesti jaetun ja välitetyn ajattelun arvon rinnalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.